Γκουαρδιόλα: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει ως τώρα»

Την χαρά, αλλά και την ανακούφισή του εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έπειτα από τη νικηφόρο εντός έδρας πρεμιέρα στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παρά την ευρεία νίκη των «πολιτών» (4-0), εκείνος τόνισε, ότι επρόκειτο για το πιο απαιτητικό παιχνίδι που έχει δώσει η ομάδα του μέχρι στιγμής στη σεζόν.



Γκουαρδιόλα: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει ως τώρα»

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Ήξερα πόσο δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι ήταν αυτό και αν δεν παίρναμε τους τρεις πόντους, οι αγώνες με Μπαρτσελόνα και Σέλτικ θα ήταν πιο δύσκολοι. Σήμερα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει από την αρχή της περιόδου. Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίπαλο και την πίεση, παίξαμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε αρχικά ο Καταλανός κόουτς, για να συμπληρώσει αργότερα τις δηλώσεις του με ένα... παράπονο για το ότι χθες το γήπεδο ήταν γεμάτο μόνο κατά το ήμισυ (ελάχιστα πάνω από 30.000 θεατές στο 55.000 χωρητικότητας «Έτιχαντ») λέγοντας:

«Με αυτά που έχουν κάνει από την αρχή της σεζόν, οι παίκτες μας αξίζουν το χειροκρότημα από ένα κατάμεστο γήπεδο. Ελπίζω αυτό να συμβεί στα ματς με Μπαρτσελόνα και Σέλτικ. Οι οπαδοί πρέπει να ξέρουν ότι παίζουμε για εκείνους. Αυτή είναι η δουλειά μας. Τους χρειαζόμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ για να κερδίσουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν θα καταφέρουμε κάτι καλό, αν δεν τους έχουμε στο πλευρό μας».

Επιπλέον, ο 45χρονος τεχνικός δεν παρέλειψε να εκθειάσει τους ποδοσφαιριστές του, Κουν Αγκουέρο (που σημείωσε και χατ-τρικ) και Ιλκάι Γκιουντογκάν (επανήλθε από τραυματισμό), οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη της Σίτι.

Για Αγκουέρο: «Ήταν καλός με τον Μάνουελ (Πελεγκρίνι), ήταν καλός με την Εθνική Αργεντινής, εγώ απλώς θέλω να τον πείσω ότι το ταλέντο του στο σκοράρισμα είναι φυσικό. Δεν μπορώ να του το μάθω. Πρέπει να ξέρει ότι όλη η ομάδα θα τον βοηθήσει να σκοράρει πολλά γκολ φέτος».

Για Γκιουντογκάν: «Δείχνει πόσο καλός είναι. Ύστερα από τρεις μήνες εκτός, μιλήσαμε πριν το παιχνίδι και μου είπε ότι ήταν έτοιμος. Είναι πολύ ευφυής, ήξερε πότε να πάρει την κάθε προσπάθεια. Θεωρώ πως μπορούσε να βγάλει όλο το ενενηντάλεπτο (βγήκε στο 81’)».