Γίνεται σιγά σιγά ομάδα Μουρίνιο!

Εκείνο που διακρίνει κανείς με γυμνό μάτι από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Γιουναιτεντ στο νέο πρωτάθλημα είναι πως αποκτά όλο και περισσότερο εικόνα ομαδας Ζοσέ Μουρίνιο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Γίνεται σιγά σιγά ομάδα Μουρίνιο!

Θα συμφωνήσω απόλυτα πως η Μπόρνμουθ εκτός έδρας η Σαουθάμπτον στο Ολντ Τράφορντ δεν ειναι μεγαθήρια ωστόσο στα αντίστοιχα ματς περσι η Γιουναιτεντ δεν ειχε παρει πόντο! Και εκεινο που πρεπει να αντιληφθεί καποιος ειναι πως με  νίκες χτίζεται χαρακτήρας, κατι που απο τη μέρα που έφυγε ο Σερ Άλεξ ειχε λείψει απο την ομάδα που αυτος ειχε μεταβάλλει σε serial winner!

Ο Πογκμπά εκανε ενα εντυπωσιακο ντεμπούτο αν συνυπολογίσουμε τη ταμπέλα που κουβαλάει και πως για για εβδομαδα δε ειχε προπονηθεί. Έβγαλε ολο το ταλέντο του στο χορτάρι και υπηρχαν στιγμές που έμοιαζε οτι πλησιέστερο στον καλό Πατρίκ Βιειρά των χρόνων που με την Αρσεναλ ηταν ο κορυφαίος χαφ στο νησί! Ο Μουρίνιο ήμουν βέβαιος πως δεν θα κανει το λαθος του Ντεσάν να τον βαζει διπλα στον αμυντικο χαφ αλλά τον αφήνει ελεύθερο να κανει παιχνιδι ή να κυνηγήσει τη μπάλα και αυτο απελευθερώνει τον Γάλλο που αλλάζει διάσταση στο παιχνίδι της Γιουναιτεντ!

Όμως την παράσταση την έκλεψε παλι αυτος που απο τη πρώτη μέρα υποστήριξα πως θα δώσει στους κόκκινους διαβόλους ξανα την ικανότητα να παίρνουν τα οριακά ματς, εκείνα που περσι και πριν δυο χρονια έμεναν στην ισοπαλία! Ο Ζλάταν δεν ειναι τυχαία αυτος που εχει παρει 12 πρωταθλήματα ατα τελευταία 14 χρονια και η παρουσία του στην επίθεση δινει και στους συμπαίκτες του τη σιγουριά πως ακομα και αν στραβώσει ενα ματς μπορει να γυρίσει! Αυτό είναι που κάνει και τη διαφορά πολλές φορές! Το ματς μπορούσε πολυ ανετα να παει με 0-0 στο ημίχρονο αλλα ο Ζλάταν τελείωσε με υποδειγματική κεφαλιά τη σεντρα του Ρούνει και τα νεύρα ηρέμησαν!

Αυτοί οι δέκα πόντοι που μπορει να δώσει μεσα στη σεζον θα ειναι πιθανως και η διαφορα που σε κανει πρωταθλητή απο το να βγεις τρίτος! Φυσικα δεν ηταν ολα θετικά αφου πολλα πραγματα θέλουν βελτίωση και κυριως το να βρεθει ενας άλλος χαφ ως παρτενέρ του Πογκμπά και όχι ο δυσκίνητος Φελαινί ενω επισης η αλήθεια ειναι πως η εφεύρεση πεναλτι ξεκαθάρισε την κατάσταση αποκλείοντας οποιαδήποτε επιστροφη της Σαουθαμπτον στο παιχνιδι! Το γκολ του Ταντιτς απο την άλλη σωστα δεν μέτρησε αφου ο σκορερ ηταν εκτεθειμένος!

Γενικά παντως ενω ειναι νωρίς ακομα και έχουμε πει πως ατην Αγγλια ειδικα τα γρηγορα συμπεράσματα πολυ ομορφα καίγονται κατα καιρούς, η Γιουναιτεντ με Μουρινιο στον πάγκο θα διεκδικήσει πραγματικα τον τίτλο! Και αν ο Ζλάταν αντέξει τους ρυθμούς στο νησί τοτε εχει καθε δικαίωμα να πιστεύει ακομα και  πως θα παρει το πρωτο της πρωτάθλημα απο το 2013.