Σκληρή υπενθύμιση στη Νιούκαστλ του πόσο δύσκολο θα είναι!

Την προηγούμενη φορά που η Νιούκαστλ αναγκάστηκε να παίξει στην Τσάμπιονσιπ, ξεκίνησε μέτρια αλλά στη συνέχεια έφερε τα πράγματα σε ισορροπία κατακτώντας τον τίτλο πανεύκολα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Σκληρή υπενθύμιση στη Νιούκαστλ του πόσο δύσκολο θα είναι!

Αυτό συνέβη το 2009, ωστόσο από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Αυτή τη φορά, η ήττα στην πρεμιέρα με 1-0 από την Φούλαμ έφερε με το καλημέρα εσωστρέφεια και ανησυχία.

Φυσικά με άλλα 45 παιχνίδια να απομένουν, τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι «καρακάξες» παραμένουν το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσουν στο τέλος της σεζόν τον τίτλο επιστρέφοντας στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως σε αυτό το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ δεν είχαν τελική προσπάθεια που να άξιζε τον κόπο να καταγραφεί!

Η παρουσία του Ντουάιτ Γκέιλ στην κορυφή ήταν απογοητευτική, με την όλη επιθετική δραστηριότητα να ήταν κάτω του μετρίου, γεμίζοντας ανησυχία τους φίλους της Νιούκαστλ! Χωρίς τον Σισοκό στα χαφ, με τον Βαινάλντουμ να έχει πωληθεί στη Λίβερπουλ και τον Σέλβι στον πάγκο αφού είναι ολοφάνερο πως ο Ράφα δεν τον εμπιστεύεται, η όλη δημιουργική προσπάθεια περιστρεφόταν σε κάποιες μακρινές σέντρες! Αυτό είναι που κάνει περισσότερο προβληματική την κατάσταση και όχι η ήττα που σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα έρθει έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα.

Φέτος το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ είναι πραγματική μάχη. Όχι πως τις άλλες χρονιές ήταν εύκολο, αφού πάντα οκτώ μέχρι και δέκα ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στον παράδεισο των εκατομμυρίων της Πρέμιερ Λιγκ! Μοιάζει όμως το φετινό πρωτάθλημα να έχει έξτρα δυσκολίες με την παρουσία της Νιούκαστλ, της Άστον Βίλα, της πολύ δυνατής Ντέρμπι Κάουντι, της αναγεννημένης από την περσινή χρονιά Σέφιλντ Γουένσντεΐ, που υπό τις οδηγίες του Κάρλος Καρβαχάλ έφτασε μια ανάσα από την άνοδο. Ειδικά οι "κουκουβάγιες" τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σε ανοδική τροχιά από 18ες σε 16ες, μετά 13ες και πέρσι στην έκτη θέση που τις έφερε στα πλέι οφ! Έχοντας ξοδέψει 49 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν την ευκαιρία αυτή τη φορά να ανέβουν.

Η Ντέρμπι έχει προπονητή τον Νάιτζελ Πίρσον τον άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για το θαύμα της Λέστερ. Έχει πολλούς και καλούς νεαρούς και δυνατότητες για να πάρει απευθείας την άνοδο! Μία από τις ομάδες που εντυπωσίασαν τα τελευταία χρόνια, είναι η Μπράιτον, που αργά ή γρήγορα θα ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως έχω την εντύπωση πως η φετινή σεζόν θα είναι μεταβατική.

Όμως προσωπικά Θα ξαφνιαστώ πολύ εάν η Νιούκαστλ δεν είναι στις δύο πρώτες θέσεις που σημαίνει και αυτόματα προβιβασμό, ενώ αντίθετα «άγνωστος Χ» είναι η Άστον Βίλα παρότι διαθέτει στιβαρό προπονητή τον Ρομπερτο Ντι Ματέο και έναν νέο ιδιοκτήτη, τον Κινέζο Τονι Ζία, με πολλά χρήματα!

Αυτό που επίσης είναι άγνωστο σε αυτή την πόλη δύσκολη κατηγορία, είναι τι θα κάνουν ιστορικές ομάδες όπως η Νότιγχαμ, η Λιντς, η Μπλάκμπερν, η Ιπσουιτς η Γουλβς και η ΚΠΡ, ενώ η Νόριτς παραμένει ομάδα με επιθετική ικανότητα και καλή διοίκηση οπότε θα πρωταγωνιστήσει! Η Φούλαμ άρχισε με τεράστια νίκη ωστόσο είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και οι νεοφώτιστες Γουίγκαν, Μπάρνσλεϊ και Μπέρτον που πολλοί θεωρούν φαβορί για τον υποβιβασμό, πιστεύω πως θα ξαφνιάσουν κόσμο και έχουν τις δυνατότητες να κρατηθούν στην κατηγορία.

Είναι σίγουρο πάντως ότι παραμένει η πιο δύσκολη κατηγορία στο νησί και κάθε αγωνιστική είναι πιθανό να δει κανείς το πιο τρελό αποτέλεσμα.