Νέα σεζόν με νέο έμβλημα (pics)

Με νέο σήμα στη φανέλα θα αγωνιστούν εννέα σύλλογοι στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και το england365.gr σας παρουσιάζει τις αλλαγές αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές.  

Advertisement
Νέα σεζόν με νέο έμβλημα (pics)

Μάντσεστερ Σίτι:

Στην Σίτι θυμήθηκαν τις... ρίζες τους και μετά από απόφαση και του κόσμου το έμβλημα άλλαξε εντελώς και πήρε την μορφή αυτών των 1930-1972 και 1972-1997.

Γουέστ Χαμ:

Μετά τον «χωρισμό» με το «Μπόλεϊν Γκράουντ» έπειτα από μια ζωή γεμάτη αναμνήσεις, στην Γουέστ Χαμ έπειτα από αίτημα των οπαδών έβγαλαν το κάστρο του Μπόιλεν από το φόντο και προστέθηκε η λέξη «Λονδίνο» (London).

Άστον Βίλα:

Οι αλλαγές για την Βίλα δεν ήταν μεγάλες, αφού το μόνο που άλλαξε ήταν ελάχιστα η μορφή του λιονταριού και η αφαίρεση της λέξης «Προετοιμασμένοι» (Prepared).

Σέφιλντ Γουένσντεϊ:

Τεράστια ήταν από την άλλη η διαφοροποίηση του σήματος για την Γουένσντεϊ, με τον ιδιοκτήτη Ντέζφον Τσανσίρι να επιλέγει μόνος του το νέο, αποσύροντας τον «Όζι την κουκουβάγια» που είχε επιλεχθεί το 1973.

ΚΠΡ:

Νέα εποχή και για τους Ρέιντζερς, που μετά από αρκετούς μήνες αποφάσισαν να αφήσουν πίσω το έμβλημα του 2008.

Νότιγχαμ Φόρεστ:

Αλλαγή μόνο στο χρώμα για την Φόρεστ που μετά το χρυσό σήμα για τα 150 χρόνια ιστορίας της επέστρεψε στο παραδοσιακό κόκκινο.

Μπέρμιγχαμ:

Ανάλογα κινήθηκε και η Μπέρμιγχαμ, που μετά το επετειακό έμβλημά της για τα 140 χρόνια ιστορίας της, επέστρεψε στο παλιό της.

Γκρίμσμπι:

Σχεδόν απαρατήρητες οι αλλαγές για την Γκρίμσμπι, η οποία άλλαξε γραμματοσειρά στο όνομά της και μέγεθος στις λεπτομέρειες.

Λούτον:

Τέλος, και η Λούτον επέστρεψε στο παλιό της σήμα μετά την μονοετή παρουσία της με αυτό για τα 130 χρόνια ιστορίας της.