Στην… κορυφή του μίσους η Τσέλσι!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Mirror», η Τσέλσι κερδίζει μια πρωτιά όχι και τόσο ζηλευτή ούσα η πλέον μισητή ομάδα στην Αγγλία, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Στην… κορυφή του μίσους η Τσέλσι!

Στην έρευνα της εφημερίδα συμμετείχαν περίπου 10.000 Άγγλοι και ρωτήθηκαν κάτι πολύ απλό: ποια ομάδα μισούν περισσότερο.

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε πως οι «μπλε» είναι πλέον η πιο αντιπαθητική ομάδα στην Αγγλία, ξεπερνώντας την περσινή «νικήτρια», την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έπεσε στη δεύτερη θέση. Η Λίβερπουλ κατετάγη τρίτη, ενώ Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Στον αντίποδα, η Μπόρνμουθ είναι το λιγότερο μισητό κλαμπ του πρωταθλήματος. Η συμπαθητική της πορεία στην παρθενική της συμμετοχή στην κορυφαία βαθμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου της έδωσε την τελευταία θέση. Στη 19η βρίσκεται η πρωταθλήτρια Λέστερ. Στη συνέχεια ακολουθούν η Μπέρνλι και η Γουότφορντ, με τη Σαουθάμπτον να κλείνει την πεντάδα των πιο αρεστών συλλόγων.

Στην έρευνα αποτυπώθηκε γλαφυρά το μίσος μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στην ίδια πόλη, με τις ομάδες του Λονδίνου να έχουν την τιμητική τους. Στην περίπτωση της Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Τότεναμ βρίσκονται στην κορυφή της αντιπάθειας, σε ποσοστό 90 και 86% αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα υπόλοιπα Λονδρέζικα κλαμπ. Οι οπαδοί της Τότεναμ μισούν αυτούς των «κανονιέρηδων» σε ποσοστό 92% και αυτούς των «μπλε» σε ποσοστό 91%. Επιπλέον, οι οπαδοί της Τσέλσι δεν πάνε πίσω, καθώς στην κορυφή της απέχθειας βρίσκεται η Άρσεναλ και ακολουθεί η Τότεναμ, σε ποσοστό 87 και 85% αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και στο Μάντσεστερ, με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να έχουν στην κορυφή αυτούς της Σίτι, σε ποσοστό 93%, το οποίο μοιράζονται με τη Λίβερπουλ. Από την άλλη, οι «πολίτες» έχουν αμοιβαία αισθήματα για τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων», με το μίσος τους να εκτοξεύεται στο 96%.

Η έχθρα μεταξύ δύο ομάδων στην ίδια πόλη δε θα μπορούσε να λείπει από το Μέρσεϊσαϊντ, με τους οπαδούς της Έβερτον να έχουν ως νούμερο ένα μισητό αντίπαλο τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ, σε ποσοστό που φτάνει το 94%. Από την άλλη, οι φίλοι των «κόκκινων» δεν δείχνουν ιδιαίτερο μίσος για αυτούς των «ζαχαρωτών», καθώς βρίσκονται μόλις στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 65%. Στην κορυφή της λίστας της Λίβερπουλ βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 93%. Πράγμα απόλυτα λογικό, εξαιτίας της διαχρονικής κόντρας μεταξύ των δύο ομάδων.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Τσέλσι

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

3. Λίβερπουλ

4. Μάντσεστερ Σίτι

5. Άρσεναλ

6. Τότεναμ

7. Στόουκ

8. Γουέστ Χαμ

9. Σάντερλαντ

10. Γουέστ Μπρομ

11. Κρίσταλ Πάλας

12. Έβερτον

13. Χαλ

14. Μίντλεσμπρο

15. Σουόνσι

16. Σαουθάμπτον

17. Γουότφορντ

18. Μπέρνλι

19. Λέστερ

20. Μπόρνμουθ