Λες και τα ... ψεματάκια σου, Ζοσέ

Η λίστα του Ζοσέ Μουρίνιο με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους έδωσε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα κάθε συλλόγου όπου βρέθηκε εκείνος στην τεχνική ηγεσία, ανερχόταν τελικά στους... 55. Όμως, μάλλον ξέχασε λεπτομέρειες που ... κάνουν τη διαφορά και που βγάζουν ψεύτη τον νέο τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  



Λες και τα ... ψεματάκια σου, Ζοσέ

Λόγω ατυχήματος που συνέβη με ένα ποτήρι νερό που έπεσε και κατέστρεψε το ... έγγραφο που μοίρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο στους εκπροσώπους του Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά την επίσημη παρουσίασή του από τους «κόκκινους διαβόλους», ο Πορτογάλος κόουτς έστειλε νέα λίστα στους δημοσιογράφους.

Αυτή η λίστα, αφορούσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, τους οποίους ο «special one» ισχυρίστηκε ότι είχε προωθήσει από τμήματα υποδομών στην πρώτη ομάδα, έχοντας προετοιμαστεί για την ερώτηση που δεδομένα θα του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι αναφορικά με τη συνέχιση του DNA του συλλόγου του Μάντσεστερ.

Αυτή η νέα λίστα, λοιπόν, αντί για 49 ονόματα, όπως ήταν αρχικά, με τον αριθμό να επαναλαμβάνεται συνεχώς από τα χείλη του Μουρίνιο στην προσπάθειά του να πείσει για τις ευκαιρίες που έδωσε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, έφτασε στο νούμερο 55!

Σε αυτά τα ονόματα, λοιπόν, υπήρχαν και ορισμένα όπως των Αριέν Ρόμπεν (που όμως είχε παίξει πάνω από 100 ματς με τις Χρόνινγκεν και PSV Αϊντχόφεν) ενώ είχε αγωνιστεί και 10 φορές με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Οι Τζον Όμπι Μίκελ, Λασανά Ντιαρά, Μάρκο Αρναούτοβιτς, Ραφαέλ Βαράν και Κερτ Ζούμα, βρίσκονταν όλοι στη λίστα του Ζοσέ.

Ακόμα και η περίπτωση του Κάρλος Αλμπέρτο ήταν λανθασμένη αφού πριν από την Πόρτο είχε 43 ματς σε ανδρικό επίπεδο με τη Φλουμινένσε και τέσσερις συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Στον Μάριο Μπαλοτέλι υπήρχε... αστερίσκος, αφού είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Lumezzane, τον Απρίλη του 2006 και για πρώτη φορά έπαιξε στην Ίντερ υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι έναν χρόνο αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια 10άδα ποδοσφαιριστών από τη λίστα του Μουρίνιο, είχε παίξει μόλις ... 10 λεπτά στις ομάδες του (!) ενώ υπήρχαν και τρεις, οι Τζον Σουίφτ, Σαμ Χάτσινσον και Άντονι Γκραντ, που είχαν συμμετοχές μόλις ενός λεπτού!

Μονάχα 11 από τους... αρχικούς 49 είχαν βγάλει 90λεπτο με τον Πορτογάλο προπονητή...