Αήττητος απέναντι στους Άγγλους ο Λάγκερμπακ

Δύσκολο θα είναι το έργο του Ρόι Χότζον το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στους Ισλανδούς, αφού ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας Λαρς Λάγκερμπακ, δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Αγγλία.



Αήττητος απέναντι στους Άγγλους ο Λάγκερμπακ

O 67χρονος τεχνικός, που κατάφερε να οδηγήσει τη Σουηδία σε πέντε συνεχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, βρίσκεται στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του αφού όπως έχει ο ίδιος δηλώσει μετά το τέλος του εν εξελίξει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα αποσυρθεί από του πάγκους.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής μπορεί να είναι και το τελευταίο του, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση απέναντι στα «τρία λιοντάρια» για τη φάση των «16». Ωστόσο έχει έναν καλό λόγο να πιστεύει πως η πλούσια καριέρα του θα πάρει μια μικρή παράταση και δεν θα τελειώσει τη Δευτέρα το βράδυ στο Νις...

Αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι δεν ηττήθηκε ποτέ στις έξι φορές που ήρθε αντιμέτωπος με τους Άγγλους, καταφέρνοντας μάλιστα να βγει νικητής σε δύο περιπτώσεις.

Μένει, λοιπόν, να δούμε αν το προσωπικό του ρεκόρ θα διευρυνθεί ή αν η πρώτη του ήττα σημάνει ταυτόχρονα το τέλος της διαδρομής του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Τα παιχνίδια του Λάγκερμπακ απέναντι στην Αγγλία:

5/9/1998 Σουηδία - Αγγλία 2-1 Προκριματικά Euro
5/6/1999 Αγγλία - Σουηδία 0-0 Προκριματικά Euro
10/11/2001 Αγγλία - Σουηδία 1-1 Διεθνές Φιλικό
2/6/2002 Αγγλία - Σουηδία 1-1 Παγκόσμιο Κύπελλο
31/3/2004 Σουηδία - Αγγλία 1-0 Διεθνές Φιλικό
20/6/2006 Σουηδία - Αγγλία 2-2 Παγκόσμιο Κύπελλο