Η Ισλανδία που ... λατρεύει την Πρέμιερ Λιγκ

Με πληθυσμό περί τους 323.000 κατοίκους, η Ισλανδία ζει το δικό της παραμύθι στο Euro 2016. Το ποδόσφαιρο παρουσιάζει ακόμα μια πανέμορφη ιστορία μετά από αυτή της Λέστερ και το england365.gr γράφει για τον προσεχή αντίπαλο της Αγγλίας στους «16» του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  



Η Ισλανδία που ... λατρεύει την Πρέμιερ Λιγκ

Ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον, συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή της Ισλανδίας, ανέφερε ότι ο ίδιος, οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα οι συμπατριώτες του, γνωρίζουν πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Αγγλίας γιατί παρακολουθούν προσεκτικά και με αρκετά μεγάλο βαθμό θαυμασμού, το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η χώρα από την οποία προέρχεται η προσεχής αντίπαλος των «τριών λιονταριών», είναι αυτή που σε παγκόσμια κλίμακα, παρακολουθεί πιο φανατικά απ' όλες τις υπόλοιπες, τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και της Τσάμπιονσιπ στις live μεταδόσεις!

Ο αριθμός του πληθυσμού της χώρας είναι ίσος με ... τους κατοίκους του Λέστερ (!) και αυτό κάνει την Ισλανδία το μικρότερο έθνος από αυτά που συμμετέχουν στο Euro 2016. Ακόμα κι έτσι, όμως, ακόμα κι αν ορισμένοι διεθνείς κάνουν και δεύτερη δουλειά για να βγάζουν τα προς το ζην, ακόμα κι αν ξέρουν πως δύσκολα θα έχουν την τύχη π.χ. του Γκίλφι Σίγκουρντσον και του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, το παλεύουν και παίζουν με πάθος γιατί αυτό που κάνουν το βλέπουν ως χαρά και τιμή και όχι ως.. ευκαιρία για μεγάλη μεταγραφή και χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι Ισλανδοί έχουν παρουσιαστεί από την πλειοψηφία του Τύπου ως... εμπόδιο που εύκολα μπορεί να ξεπεράσει η Αγγλία ή θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε άλλη ομάδα του φετινού Euro της Γαλλίας. Κι όμως, μέχρι στιγμής, το σύνολο του Λάγκερμπακ έχει αποδείξει κάτι εντελώς αντίθετο.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA από την 104η θέση στην 34η από το 2011, όταν και ανέλαβε ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Ρόι Χότζον στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης υποστήριξε ότι δεν είναι κανένα παιχνίδι εύκολο και πως δεν σημαίνει κάτι για τα «τρία λιοντάρια» η γενικότερη ιδέα που κυριαρχεί περί ευνοϊκού «σταυρώματος», όμως, μάλλον μεγαλύτερο δίκιο έχει ο Σίγκουρντσον...

Ο άσος της Σουόνσι τόνισε πως όλη η πίεση θα είναι στους Άγγλους και πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν αυτό που ξέρουν μόλις πατήσου στο χορτάρι κι ας μην αποδειχθεί ικανό λόγω της διαφοράς επιπέδου εμπειρίας στο σύνολο.

Όταν μετά το παιχνίδι με τους Αυστριακούς οι ποδοσφαιριστές της Ισλανδίας... παραληρούσαν μπροστά από τον κόσμο τους, είναι λογικό ο καθένας να έβλεπε και γνώριμα πρόσωπα στην εξέδρα. Αλλά η ατάκα του Κάρι Άρνασον, ξεπέρασε... κάθε προηγούμενο και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως είναι μια πολύ κλειστή κοινωνία αυτή της Ισλανδίας. «Έβλεπα ανθρώπους που τους ήξερα. Τουλάχιστον οι μισοί ήταν άνθρωποι που σίγουρα τους έχω ξαναδεί και κάτι μου έλεγε το πρόσωπό τους».

Και όλοι μαζί ζουν αυτό το όμορφο παραμύθι, από αυτά που δημιουργούν υγιείς οπαδούς και νέους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά πολύ περισσότερο, κερδίζουν μαθήματα ζωής για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει αυτή όταν κάτι το θέλεις πραγματικά και πιστεύεις στον εαυτό σου...