Μπέιλ ο... πολυνίκης!

Μόλις ο δεύτερος Βρετανός μετά τον Στιβ ΜακΜάναμαν που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο περισσότερες από μία φορές με σύλλογο του εξωτερικού, έγινε το περασμένο Σάββατο, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάρεθ Μπέιλ!



Μπέιλ ο... πολυνίκης!

Ακόμα ένα σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλός άσος κατάφερε το Σάββατο να κατακτήσει το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, μπαίνοντας σε μία μοναδική λίστα Βρετανών παικτών που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος έγινε μόλις ο δεύτερος Βρετανός ποδοσφαίριστής που έχει καταφέρει να κερδίσει ευρωπαϊκό τίτλο, παραπάνω από μία φορά, με ξένη ομάδα! Με το μέλλον να βρίσκεται μπροστά του, ο Μπέιλ μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει τον Στίβ ΜακΜάναμαν, ο οποίος έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την Ρεάλ το 2000 και το 2002.

Οι μοναδικοί Βρετανοι που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδα εκτός συνόρων, είναι ο Σκωτσέζος, Πολ Λάμπερτ, ο πανηγύρισε το 1997 με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Άγγλος, Όουεν Χάργκρεϊβς, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάγερν Μονάχου το 2001.

Οι Βρετανοί που έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό, φτάνοντας δηλαδή στον τελικό, δίχως να μπορέσουν να πανηγυρίσουν είναι οι Κέβιν Κίγκαν (Αμβούργο, 1980), Λορι Κάνιγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης, 1981), Στιβ Άρτσιμπαλντ (Μπαρτσελόνα, 1986) και Κρις Γουάντλ (Μαρσέιγ, 1991).