Και πως να έμενες Λουίς;

Κακώς περίμεναν πολλοί ότι η έκβαση του τελικού του Κυπέλλου θα έκρινε και το μέλλον του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός «τελείωσε», η πόρτα του Ολντ Τράφορντ έκλεισε και ο ίδιος αποχωρεί... μαζί με τα αρνητικά ρεκόρ του!



Και πως να έμενες Λουίς;

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά…

Βαθμοί

Η Γιουνάιτεντ τελείωσε τη σεζόν στην 5η θέση, με 66 βαθμούς. Μόλις μία χρονιά, από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν χειρότερη συγκομιδή πόντων. Μόλις 64 την περίοδο 2013-14.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου οι παίκτες του Φαν Χάαλ γνώρισαν την ήττα σε 10 ματς πρωταθλήματος, επίσης δεύτερη χειρότερη επίδοση – μετά τις 12 της σεζόν 2013-14!

Γκολ ενεργητικό

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής Γιουνάιτεντ και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς. Ενεργητικό γκολ 49 κατέγραψε το φετινό κοντέρ, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη στα 24 χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ! Η αμέσως προηγούμενη χρονολογείται τη σεζόν 2004-05 με 58! Big problem…

Πρώτος σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» αναδείχθηκε ο Μαρσιάλ με 11, επίσης χειρότερη επίδοση στα ιστορικά της Πρέμιερ για… το πρώτο επιθετικό βιολί της ομάδας. Ίδιο ακριβώς αριθμό τερμάτων είχε καταγράψει και ο Ρούνεϊ το 2004-05.

Δημιουργία φάσεων

Ουσιαστικά αυτή η κατηγορία έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης. Χωρίς ευκαιρίες, πως να έρθει το γκολ, κάτι που φάνηκε περίτρανα τη φετινή περίοδο. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ δημιούργησαν 312 ευκαιρίες, ξεπερνώντας ΜΟΝΟ τις Γουότφορντ, Γουέστ Μπρομ και την Άστον Βίλα που υποβιβάστηκε! Από αυτές, το «Opta» χαρακτήρισε μόλις τις 44 ως «μεγάλες ευκαιρίες», την ώρα που η Άρσεναλ σταμάτησε στις διπλάσιες (88)!

Δυσκολευόταν… με τους εύκολους

Ακόμη ένα σημαντικό μείον! Εν ολίγοις τα έβρισκε σκούρα με τις ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω, σε αντίθεση με τις «ανεβασμένες»! Μην πάτε μακριά, οι τέσσερις από τις ήττες της φέτος προήλθαν από ομάδες που βρίσκονταν στις επτά τελευταίες θέσεις. Αντίθετα, όλα δούλευαν «ρολόι» με τις θεωρητικά δύσκολες, αφού στις συναντήσεις τους οι «διάβολοι» μάζεψαν 27 πόντους! Μόνο η Γουέστ Χαμ (30) και η Λέστερ (29) μάζεψαν περισσότερους.

Έλλειψη ενθουσιασμού

Η εμπιστοσύνη των φίλων της ομάδας στο πρόσωπο του Λουίς Φαν Χάαλ δεν άργησε να χαθεί και μέσα σε όλα επηρεάστηκε και ο παράγοντας έδρα. Ποιος να έλεγε στους οπαδούς ότι το «Ολντ Τράφορντ» θα ήταν το γήπεδο με τα λιγότερα γκολ της κατηγορίας και θα τον πίστευε… Και όμως! Η Γιουνάιτεντ ήταν η γηπεδούχος με τα λιγότερα τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ! Πραγματικό, σοκ!