Χάουαρντ: «Η Έβερτον το σπίτι μου και μέρος της ψυχής μου»

Συγκλονιστικό το «αντίο» του Τιμ Χάουαρντ στην Έβερτον. Ο Αμερικανός θ' αγωνιστεί για 414η και τελευταία φορά με τη φανέλα των «ζαχαρωτών» και με κείμενο που ανάρτησε στα social media, έκανε και τους πιο σκληρούς οπαδούς του συλλόγου να βουρκώσουν και ν' αναλογιστούν πόσα μπορεί να σημαίνει για κάποιον η ποδοσφαιρική ομάδα. 



Χάουαρντ: «Η Έβερτον το σπίτι μου και μέρος της ψυχής μου»
Το κείμενο που έγραψε στο Facebook 

«ΕΥΓΝΩΜΩΝ 

Θυμάμαι την υπόσχεση που μου έδωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες πριν από 10 χρόνια: «τη στιγμή που θα περάσεις από αυτές τις πόρτες, θα ερωτευτείς». 

Σήμερα θα περάσω αυτές τις πόρτες για μια ακόμα φορά και μετά θα αποχωρήσω. Θα αποχωρήσω έχοντας αγάπη στην καρδιά για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κλαμπ, τους ανθρώπους του κλαμπ Έβερτον. 

Θα είμαι πάντα ευγνώμων για τόσα πολλά. Φυσικά για τους οπαδούς που έχουν τόσο πάθος και κάνουν την Έβερτον αυτό που είναι. Τους συμπαίκτες μου. Μεταξύ άλλων τον Τόνι Χίμμπερτ, τον Λέον Όσμαν και τον Λέιτον Μπέινς, που ήταν λαμπρά παραδείγματα για το πως πρέπει ένας αληθινός Εβερτόνιαν να προπονείται, να παίζει, να ενεργεί. Ο Φιλ Γιαγκέλκα ήταν ο σπουδαιότερος και ο δυνατότερος αρχηγός, ήταν ένα προνόμιο να είμαι μαζί του. Δύο εξαιρετικοί προπονητές. Ο Ντέβιντ Μόγιες ήταν ο απόλυτος ηγέτης, συνδυάζοντας δύναμη και ακεραιότητα. Είμαι ευγνώμων για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για την αξιοπρέπεια και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Τον υπέροχο πρόεδρο, Μπιλ Κενράιτ, το χαμόγελο του οποίου από τα επίσημα θα είναι διαχρονικά στη μνήμη μου. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου. Και υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμα που εργάζονται στο κλαμπ ή υποστηρίζουν το κλαμπ και είναι μέρος της οικογένειας μου τώρα και για πάντα. 

Σύντομα θα περπατήσω στο γήπεδο του Goodison, για την 414η φορά που θα έχω την τιμή να φορέσω τη διάσημη φανέλα της Έβερτον. Θα βγω από το τούνελ μια ακόμα φορά για να ακούσω το «Z-Cars» και το βροντερό χειροκρότημα από 40.000 Εβερτόνιανς. Θα κρατήσω αυτές τις εικόνες και τους ήχους μαζί μου, όπου και αν πάω. 

Θα σπάω σπίτι μου, στην Αμερική. Όμως μετά από δεκαετία στα μπλε, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. Σας αγαπώ όλους και είμαι τόσο ευγνώμων για ό,τι ο σύλλογος και όποιος συνδέεται με το σύλλογο μου προσέφεραν. ΕΒΕΡΤΟΝ, έχεις γίνει μέρος της ψυχής μου. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου. COYB!!! 

Το δικό σας #24 

Τιμ Χάουαρντ
».