Φέργκιουσον: «Θα δυσκολευτεί, αλλά θα πετύχει ο Γκουαρντιόλα»

Αφού πρώτα... συνεχάρη τη Μάντσεστερ Σίτι για την επιτυχία της να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξέφρασε την άποψη ότι ο Καταλανός προπονητής θα ξεπεράσει με επιτυχία τις- δεδομένες όπως θεωρεί- δυσκολίες που θα συναντήσει στην Αγγλία.  



Φέργκιουσον: «Θα δυσκολευτεί, αλλά θα πετύχει ο Γκουαρντιόλα»

«Χωρίς αμφιβολία, ο τρόπος δουλειάς του Πεπ είναι εξαιρετικός. Όποιος θεωρεί ότι δεν θα δουλέψει πολύ στη Σίτι, θα διαψευστεί! Απαιτεί από όλους τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις. Η προπονητική του αντίληψη είναι τρομερή», ήταν το πρώτο σχόλιο του Σκωτσέζου, ο οποίος συνέχισε για το deal του Γκουαρντιόλα με τους «πολίτες»:

«Η Σίτι έκανε μια πολύ σωστή κίνηση, αν και όλα δεν θα είναι ρόδινα για τον Πεπ. Το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο! Αυτό μπορεί να σας το πει οποιοσδήποτε ξένος προπονητής που έχει έρθει στην Αγγλία.

Αυτό έλεγε πρόσφατα ο Βενγκέρ, το ίδιο είχε παραδεχθεί και ο Μουρίνιο. Ο Πεπ θα πετύχει στη Σίτι, όμως δεν νομίζω ότι θα δούμε την ομάδα να αποδίδει όπως η Μπαρτσελόνα. Το επίπεδο είναι διαφορετικό, η τότε ομάδα της Μπαρτσελόνα ήταν κορυφαία».