Το πήρε ο... φορτσάτος αρχηγός! (vid)

Με το 5ο του γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς, για να γίνει και ο κορυφαίος σκόρερ με έναν σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ (176), ο Γουέιν Ρούνεϊ έκρινε το μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ» σκοράροντας στο 78ο λεπτό για το τελικό 1-0 επί της Λίβερπουλ!  



Το πήρε ο... φορτσάτος αρχηγός! (vid)

Έπειτα από τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Νιούκαστλ μεσοβδόμαδα, στην εντυπωσιακή ισοπαλία (3-3) του «St. James' Park», ο Ρούνεϊ έδωσε συνέχεια στο επιθετικό του κρεσέντο και αυτή τη φορά ήταν ιδιαίτερα σημαντικό!

Με το 1-0 επί των «κόκκινων» στο «Άνφιλντ», η ομάδα του Φαν Χάαλ ανέβηκε στην 5η θέση, στο -2 από την πρώτη τετράδα, ενώ ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έμεινε στο 9ο «σκαλί», μειονεκτώντας στην ισοβαθμία με την Κρίσταλ Πάλας λόγω της διαφοράς τερμάτων. ,

Τέταρτη σερί νίκη του Ολλανδού κόουτς της Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ, τέταρτη σερί και για τους «κόκκινους διαβόλους» σε αυτό το ιστορικό ντέρμπι.

Το ματς:

Την αδυναμία που παρουσίασαν αμφότερες οι ομάδες να εμφανιστούν πιο σίγουροι στη μεσαία γραμμή και να φτιάξουν ένα ορθολογικό παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε λίγο περισσότερη η Λίβερπουλ που με κάποιες μακρινές μπαλιές και γρήγορες κινήσεις στην επίθεση, έφτανε στα καρέ του Ντε Χέα. Σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ που δεν είχε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον Ρούνεϊ, με όσους τον πλαισίωναν στην τριπλέτα πίσω από εκείνον ν' αδυνατούν να στείλουν τη μπάλα σωστά μπροστά, οι «κόκκινοι» απείλησαν στο 10ο και το 12ο λεπτό. Από μακρινή μπαλιά του Λούκας, ο Λαλάνα δεν κατάφερε με κεφαλιά έξω από την περιοχή να νικήσει τον Ντε Χέα, με τον Φιρμίνο στην επαναφορά να σουτάρει άουτ, ενώ ο Μίλνερ με ένα διαγώνιο δεξί σουτ έστειλε ψηλά τη μπάλα στην αμέσως επόμενη φάση. Η πρώτη, σωστά οργανωμένη επίθεση στο ματς ήρθε από τους γηπεδούχους στο 30', με τους Λαλάνα και Φιρμίνο να συνεργάζονται για να βγει από πλάγια ο Χέντερσον και ν' αστοχήσει για λίγο στο διαγώνιο σουτ, ενώ στο 38' ο Φιρμίνο σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία, αφού δεν σούταρε ποτέ από πλεονεκτική θέση κι έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα δίχως να υπάρχει κάτι αντικανονικό.

Η κατάσταση της Γιουνάιτεντ αντικατοπτρίστηκε και από την προσπάθεια του Ρούνεϊ που έπειτα από λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ κι ενώ έδειχνε να μπορεί να τα βάλει με δύο αντιπάλους, μοίρασε πλάγια στον Μαρσιάλ και αυτός τα έκανε... θάλασσα, έχοντας μαρκαριστεί πολύ γρήγορα. «Ποντάροντας» στην πλευρά του Νταρμιάν για να προκαλέσει ρήγματα από εκεί, η Λίβερπουλ έφτασε στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 51', με τον Τσαν να πλασάρει μπροστά από τον Ντε Χέα, αλλά τον Ισπανό πορτιέρο να τη βρίσκει με τα πόδια και να διώχνει. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο, όχι γιατί είχε να επιδείξει καλύτερο και ποιοτικότερο ποδόσφαιρο, αλλά είχε ρυθμό και μεταφορά της μπάλας στις δύο περιοχές, με αποτέλεσμα να «ζεσταθεί» πολύ περισσότερο και ο κόσμος. Στο 55' ο Μαρσιάλ μόνος από πλάγια θέση στην περιοχή σούταρε σχεδόν... παράλληλα με την εστία και για ένα δεκάλεπτο η Γιουνάιτεντ πήρε ρόλο αφεντικού στο ματς! Αυτό, μέχρι να ξαναδώσει σύνθημα επίθεσης στους «κόκκινους» ο Τσαν στο 67', υποχρεώνοντας τον Ντε Χέα σε νέα επέμβαση. Τελικά στο 78', πρώτα από κεφαλιά του Φελαϊνί η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ρούνεϊ με... βολέ, «σκότωσε» τον Μινιολέ για το 1-0! Ο Φιρμίνο πίστεψε ότι ήταν οφσάιντ στο 88' μπροστά από τον Ντε Χέα και... έχασε τ' αυγά και τα πασχάλια και μαζί τη μπάλα, για να παραμείνει το 1-0.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛίβερπουλΜινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (81' Μπεντεκέ), Σακό, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Τσαν, Μίλνερ (90' Κόκερ), Λαλάνα (75' Άιμπ), Φιρμίνο

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΝτε Χέα, Γιάνγκ (42' Μπόρθγουϊκ - Τζάκσον), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Σνάιντερλιν, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (66' Μάτα), Ερέρα (72' Μέμφις), Μαρσιάλ, Ρούνεϊ