Άρπαξε τον εγωισμό του και φτιάξε αυτοκρατορία

Τις τελευταίες μέρες, τα social media έχουν μπει σε μια σύγκριση, Ζοσέ ή Πεπ, μονοπωλούν τις σκέψεις εκατομμυρίων φιλάθλων για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής, με τον Ισπανό να κερδίζει στις προτιμήσεις. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.  



Άρπαξε τον εγωισμό του και φτιάξε αυτοκρατορία

Είναι η τελευταία εικόνα που μένει πάντα. Όπως στην πορεία μιας ομάδας, έτσι ακριβώς και στο συγκεκριμένο ερώτημα. Αστοχο. Εντελώς, αφού δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε δύο κορυφαίους στος είδους τους, όπως ακριβώς άλλωστε ισχύει στην περίπτωση των Μέσι-Ρονάλντο. Η είδηση μάλιστα πως ο Γκουαρντιόλα φεύγει από την Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι «δημιούργησε» την είδηση πως η Γιουνάιτεντ ίσως μπει στο κυνήγι της απόκτησής του, για να προλάβει την Σίτι. 

Κι όμως, η αξία για το μέλλον των «κόκκινων διαβόλων» βρίσκεται στον Πορτογάλο. Για την ακρίβεια, στον πληγωμένο εγωισμό του. Ο Μουρίνιο είναι αυτή την στιγμή ένας θυμωμένος έφηβος, ο οποίος εξακολουθεί βαθιά μέσα του να θεωρεί τον εαυτό του, καλύτερο όλων. Ταυτόχρονα, πνίγεται επειδή ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν τού επέτρεψε να το αποδείξει. Δεν θέλησε καν να τον δει. Τον έδιωξε άκομψα, πνίγοντας τον Μουρίνιο και τη διαρκή επιθυμία του να λέει την τελευταία κουβέντα με μια ατάκα.

Η Γιουνάιτεντ με τον Λουίς Φαν Χάαλ είναι φανερό πως δεν έχει μέλλον. Με έναν προπονητή, ο οποίος έχει αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί σε 1,5 χρόνο, δεν θα καταφέρει τίποτα. Αντίθετα, με τον Μουρίνιο διψασμένο να αποδείξει στα χορτάρια των αγγλικών γηπέδων πως έπεσε θύμα σκευωρίας ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών, θα μπορέσει όχι μόνο να επιστρέψει στην κορυφή αλλά και να δημιουργήσει μια νέα αυτοκρατορία.

Ο πληγωμένος εγωισμός του Ζοσέ, θα αποτελέσει το καλύτερο όπλο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Δύο φορές ο Αμπράμοβιτς τού στέρησε τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Στη Γιουνάιτεντ, μια ευκαιρία θα είναι αρκετή!