Καλός ο Βάρντι, (πολύ) καλύτερος ο Σουάρες

Ο Τζέιμι Βάρντι διαλύει τις αντίπαλες άμυνες για να φτάσει στο εκπληκτικό ρεκόρ του σκοραρίσματος σε 11 σερί αγωνιστικές, συνολικά όμως, δεν ξεπερνάει τα γκολ που είχαν πετύχει άλλοι σπουδαίοι επιθετικοί στο ίδιο διάστημα του πρωταθλήματος. Κορυφαίος όλων, ο δαιμόνιος, Λουίς Σουάρες...  



Καλός ο Βάρντι, (πολύ) καλύτερος ο Σουάρες

Σε 14 παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Βάρντι είναι πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ έχοντας φτάσει στα 14 γκολ, με τα 12 εξ αυτών να σημειώνονται στο σερί των 11 αγώνων, ξεπερνώντας την επίδοση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ από το 2003, όταν και η ανώτατη επίδοση σκοραρίσματος σε συνεχή παιχνίδια, ήταν τα 10 του Ολλανδού.

Τη σεζόν 2001-2002, όμως, ο Τιερί Ανρί, για λογαριασμό της Άρσεναλ, είχε καταφέρει έπειτα από 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να πετύχει 15 γκολ, όσα και ο Λες Φέρντιναντ αρκετά νωρίτερα με τη φανέλα της Νιούκαστλ και πιο συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1995-1996.

Κορυφαίος σε αυτή την άτυπη λίστα με τα περισσότερα γκολ έπειτα από 14 αναμετρήσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι ο Λουίς Σουάρες. Ο πρώην φορ της Λίβερπουλ, που αποχώρησε έχοντας «πληγωθεί» ανεπανόρθωτα από την απώλεια του τίτλου τη σεζόν 2013-2014, είχε σκοράρει 19 φορές μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που τερμάτισαν στην κορυφή των σκόρερ από τους προαναφερθέντες, τις χρονιές που αναφέραμε, ήταν ο Ανρί ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 24 τέρματα, ενώ ο Σουάρες είχε σταματήσει στα 31 το 2014.