Στον... βρόντο οι εφέσεις των Μπλάτερ και Πλατινί

Οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί ενημερώθηκαν πως οι εφέσεις που είχαν ασκήσει για την τρίμηνη τιμωρία απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που «τρέχει» από τον Οκτώβριο, έπεσαν στο κενό. 



Στον... βρόντο οι εφέσεις των Μπλάτερ και Πλατινί

Τόσο ο ισχυρός άνδρας της FIFA, όσο και αυτός της UEFA, είχαν εναντιωθεί στην απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τρεις μήνες αποκλεισμό, όμως βρήκαν σε... τοίχο. 

Η «παράνομη», όπως κρίθηκε, πληρωμή του 1,3 εκατ.λιρών από τον Μπλάτερ στον Πλατινί, ποσό που είχε εμφανιστεί από το 2011 στον λογαριασμό του Γάλλου προέδρου της UEFA, οδήγησε στην επιβολή ποινής στους δύο τους.

Παρά την εναντίωσή τους και τις εφέσεις που άσκησαν, με τον Πλατινί να ισχυρίζεται ότι μισθός που παρέλαβε είναι καθ' όλα νόμιμος για δουλειά που έκανε για τον Μπλάτερ, εκτελώντας χρέη συμβούλου για κάποια χρόνια, όμως, δεν μπορούσε να λάβει την πληρωμή, κάτι που έγινε το 2011.

Η τιμωρία των δύο θα έχει ισχύ μέχρι και τον Ιανουάριο, με την πιθανότητα επέκτασης για 45 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται δραματικά οι ελπίδες του Πλατινί για την υποψηφιότητα που είχε βάλει ενόψει των εκλογών της FIFA, στα τέλη του Φλεβάρη του 2016.