Μόλις προσαρμοστεί ο Κλοπ...

Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι και η ήττα από την Κρίσταλ Πάλας μόλις μια εβδομάδα μετά είναι το διαχρονικό πρόβλημα των «κόκκινων» που καλείται να λύσει ο Γιούργκεν Κλοπ και όχι η πίεση από την έλλειψη τίτλων. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.  



Μόλις προσαρμοστεί ο Κλοπ...

Αποδεδειγμένα, στην αυτοκρατορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχτιζε κάθε χρόνο σούπερ ομάδες. Εχτιζε όμως σταθερές ομάδες. Εκεί ακριβώς βρισκόταν και το μυστικό του όταν στις παγωμένες μέρες και κυρίως μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», η Γιουνάιτεντ κατόρθωνε να περνά απλά, επαγγελματικά και πολλές βαρετά τη διαδρομή ήττα-νίκη χωρίς πολλά μπλεξίματα.

Αυτά τα 0-1 και 0-2 είναι άλλωστε τα σκορ που έκαναν πρωταθλητή και τον Ζοσέ Μουρίνιο, στις περισσότερες άκρως επαγγελματικές νίκες της Τσέλσι. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Τι θα επιλέξει ο Κλοπ, έτσι όπως τον γνωρίσαμε στο δημιούργημα της Ντόρτμουντ.

Να φτιάξει μια ομάδα, η οποία θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα ενθουσιάσει το απαιτητικό κοινό στο «Ανφιλντ» ή μήπως να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία με κυνικό ρυθμό θα αρχίσει να κατακτά βαθμούς δεξιά και αριστερά ώστε λογικά του χρόνου ή σε δύο χρόνια να αποκτήσει ξανά DNA πρωταθλήτριας φτάνοντας στον τίτλο; Η αλήθεια είναι πως ο Κλοπ θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο ίδιος δεν κυνηγά μόνο την ουσία. Θέλει και το θέαμα, το πάθος, τα γκολ. Οσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί όμως πρώτα στον άμεσο στόχο των φίλων της ομάδας, τόσο πιο εύκολα θα φτάσει και στον δικό του. Που δεν είναι άλλος από να δημιουργήσει στο δεύτερο συνεχόμενο κλαμπ που εργάζεται, ένα σύνολο που αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο και φυσικά το συνδυάζει με τις κατακτήσεις τίτλων.