Η φτάνει στην... πηγή ή πνίγεται!

Με αφορμή τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ από τη Μίντλεσμπρο, το england365.gr έψαξε και βρήκε τους.... αποκλεισμούς της την τελευταία 10ετία, δείχνοντας πως στον συγκεκριμένο θεσμό, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι είτε του ύψους, είτε του... βάθους!



Η φτάνει στην... πηγή ή πνίγεται!

Μπορεί η χθεσινή (28/10) ήττα-αποκλεισμός από την Μίντλεσμπρο για το Λιγκ Καπ να ήταν ένα «σοκ» για τον φίλαθλο κόσμο, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξέρουν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι και από της... αγαπημένες της.

Και αυτό γιατί αν κοιτάξει κανείς την πορεία της στον θεσμό τα τελευταία 10 χρόνια, θα καταλάβει πως οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ή του ύψους, ή του βάθους. Είτε δηλαδή θα φτάσει μέχρι την κατάκτηση, είτε θα αποκλειστεί από ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Το england365.gr εξηγεί.

 

Στο... μακρινό 2005, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, καθώς σε διπλές αναμετρήσεις με την Τσέλσι, ηττήθηκε με συνολικό σκορ 2-1 και αποκλείστηκε.

Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη, καθώς έναν χρόνο αργότερα, στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στη Γουίγκαν, σήκωσε το τρόπαιο μετά τη νίκη της με 4-0.

Μετά την συγκεκριμένη κατάκτηση, ξεκινάει ουσιαστικά η «κατάρα» των «κόκκινων διαβόλων», καθώς το 2006/07 αποκλείονται από τη Σάουθεντ στους «16» της διοργάνωσης (1-0), ενώ την επόμενη σεζόν (2007-08) ηττώνται εντός έδρας από την Κόβεντρι με 2-0 στο 3ο γύρο.

Τη σεζόν 2008/09, η Γιουνάιτεντ παίρνει το αίμα της πίσω, επικρατώντας στα πέναλτι της Τότεναμ με 4-1 (0-0 κ.δ), βάζοντας ακόμα ένα τρόπαιο στο «σαλόνι» της, ενώ καταφέρνει να κάνει το «back to back», καθώς το 2010 στο τελικό κόντρα στην Άστον Βίλα, επικρατεί με 2-1 εκτός έδρας και πανηγυρίζει ξανά.

Αυτή ήταν και η τελευταία κατάκτηση του εν λόγω τροπαίου από την ομάδα του Μάντσεστερ. Το 2010/11 χάνει εκτός έδρας από τη Γουέστ Χαμ με 4-0 και αποκλείεται από τα προημιτελικά του θεσμού, ενώ έναν χρόνο αργότερα (2011/12) σκύβει και πάλι το κεφάλι, καθώς ηττάται από την Κρίσταλ Πάλας με 2-1 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», στην παράταση, πάλι για τους «8».

Τη σεζόν 2012/13 «χαιρετάει» από νωρίς, καθώς στους «16» αποκλείεται από την Τσέλσι στα πέναλτι με 5-4, ενώ το 2013/14 φτάνει στα ημιτελικά και χάνει και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι από τη Σάντερλαντ (3-3 το σκορ των δύο ματς). Πέρυσι, σε μία από τις χειρότερες πορείες της στο Λιγκ Καπ, αποκλείεται από τον 2ο γύρο από την ΜΚ Ντονς.