Νίκη... restart! (videos)

Η Άρσεναλ απέδειξε πως ακόμη και με την πλάτη στον τοίχο είναι ικανή να αντιδράσει! Τα ποσοστά στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας μπορεί να ήταν συντριπτικά υπέρ της Μπάγερν Μονάχου, αλλά το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ κρατάει την ουσία. Με γκολ των Ζιρού και Εζίλ στα τελευταία 20' του ματς οι «κανονιέρηδες» πήραν σπουδαίο τρίποντο και έκαναν το... restart για πρόκριση στους «16». Πρώτος στην βαθμολογία ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ.



Νίκη... restart! (videos)

Η νίκη αυτή έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των 12 αγώνων των Βαυαρών!

Οι οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, με βάση την εικόνα των πρώτων λεπτών, ήταν ξεκάθαρες. Γρήγορα μαρκαρίσματα στους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν και καθόλου φλυαρία με την μπάλα στα πόδια. Και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αλσατός έπρεπε να αισθάνεται ικανοποιημένος με αυτά που έβλεπε, αφού η εστία του Τσεχ δεν απειλήθηκε και ο Νόιερ είχε ήδη αναγκαστεί σε μια πολύ καλή απόκρουση, έπειτα από χαμηλό σουτ του Εζίλ.

Οι Γερμανοί, που μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή απειλητικοί κυρίως φέτος, βρήκαν τελικά τον τρόπο να τεστάρουν τα ριφλέξ του Τσέχου, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Αλλά η καλύτερη απόκρουση του ματς και της σεζόν έως τώρα ανήκε στον Μάνουελ Νόιερ. Στο 33ο λεπτό ο Γουόλκοτ βρέθηκε αμαρκάριστος στην θέση του... φουνταριστού, ωστόσο ο Γερμανός κατάφερε να γυρίσει γρήγορα το σώμα του από το πρώτο δοκάρι και με το ανάποδο χέρι και να απομακρύνει πάνω στην γραμμή.

Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν το παιχνίδι τους, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους στο δικό τους μισό και ήταν αυτοί που έμοιαζαν πως θα πάρουν κεφάλι στο σκορ. Σε μία από τις φάσεις που θα μπορούσαν να τα καταφέρουν, ο Τσεχ απέκρουσε σουτ του Λεβαντόφσκι εντός περιοχής και κράτησε το μηδέν.

Το γκολ τελικά ήρθε στο άλλο μισό του γηπέδου με τον Ζιρού να εκμεταλλεύεται τον λάθος υπολογισμό του Νόιερ και να κάνει το 1-0 στο 77', τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι αντί του Γουόλκοτ. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Εζίλ, σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Από το ματς αποχώρησε τραυματίας ο Άαρον Ράμσεϊ.

Η απόκρουση του Νόιερ:

Αυτός που ανά στιγμές δεν περνούσε καθόλου καλά στο χορτάρι (γενικά ήταν πολύ καλός), ήταν ο Έκτορ Μπεγιερίν. Οι ντρίμπλες που «έφαγε»:

Το γκολ του Ζιρού:

Και αυτό του Εζίλ:

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ και έπιασε κορυφή στον όμιλο. Το γκολ του Ιντέγιε, πρώην παίκτη της Γουέστ Μπρομ, που χάρισε τη νίκη:

Η βαθμολογία 6ου του ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου 6β.

2. Ολυμπιακός 6β.

3. Άρσεναλ 3β.

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3β.