Αυτή η Άρσεναλ μπορεί για τον τίτλο!

Η εικόνα και η εμφάνιση γενικά της Άρσεναλ στο 3-0  επί της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ συζητήθηκε και επι της ουσίας απέδειξε ποσο καλη ομάδα ειναι οι "κανονιέρηδες"! Ταυτόχρονα κάποιος μπορει να αντιληφθεί και το ποσο σημαντική ηταν η νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο Emirates γιατι απλούστατα δεν ηταν κακή η Άρσεναλ αλλα παρα πολυ καλός ο πρωταθλητής Ελλάδας εκείνη τη βραδια!



Αυτή η Άρσεναλ μπορεί για τον τίτλο!

Οι Λονδρέζοι όταν βρουν ομάδα σε ανοιχτό χώρο μπορούν να την διαλύσουν και αυτό είχαν κάνει απέναντι στην Λέστερ, με το 2-5 λίγες μέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το επανέλαβαν απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Άλλο παιχνίδι επί εποχής premier league που η Γιουναιτεντ να δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν υπαρχει! Αλλά τα κενά που άφησε η ομάδα του Φαν Χααλ σε αυτό το διάστημα του αγώνα έδωσαν στην  Άρσεναλ την ευκαιρία με την ταχύτητα
του Αλέξις Σάντσες να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Με το σκορ στο 3-0 φάνηκε καινή αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός σπουδαίου γκολκιπερ! Ο Πίτερ Τσεχ έκανε μία εξαιρετική επέμβαση λιγο πριν τελειώσει το ημίχρονο σε μία ωραία κίνηση του Μαρσιάλ κρατώντας το σκορ στα τρία τέρματα διαφορά στέλνοντας ετσι τις ομάδες αποδυτήρια με τελειωμένο το θέμα του νικητή. Και αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα για την Άρσεναλ φέτος αφου ο Τσέχος γκολκιπερ της δίνει τη σιγουριά που της έλειπε! Και που τοσο πολυ φάνηκε η απουσία του στο ματς με τον Ολυμπιακό αφου ο Οσπινα δεν πλησιάζει καν στην ποιότητα του πρώην τερματοφύλακα της Τσελσι!

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν αυτή η Άρσεναλ που είδαμε μέσα σε μία εβδομάδα να βάζει οχτώ γκολ σε Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να κοντράρει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του τίτλου! Η μάχη θα γίνει με τις δύο ομάδες του Μαντσεστερ αφου η Τσελσι οριστικά ειναι εκτός μάχης μετα και τη νέα ήττα της! Και σε πραγματικα μεγέθη η αλήθεια ειναι πως τέτοια ευκαιρία σαν τη φετινή ίσως να μην ξαναβρεί πρόσφορη η ομάδα του Βενγκέρ! Αν μάλιστα αποκλειστεί απο το Τσάμπιονς Λιγκ μπορει να δώσει όλη τη προσοχή της στο πρωτάθλημα και να βάλει τέλος σε αυτη τη 12χρονη αναμονή απο την εποχή των Invincibles.

Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειαστεί να επαναλάβει τέτοιες εμφανίσεις όπως εκείνη του πρώτου ημιχρόνου της Κυριακής! Αν χαλαρώσει ξανα τοτε πιθανοτατα θα πάθει κάποιο κάζο που θα της ρίξει και παλι την ψυχολογία! Ομως ξεκάθαρα η Άρσεναλ αυτη που είδανε όλοι να διαλύει την Γιουναιτεντ μπορει να πάρει επιτέλους τον τίτλο!