Θα θυμηθεί τα παλιά ο Μουρίνιο...

Κόντρα στην πρώην και πολύ αγαπημένη του ομάδα, την Πόρτο, θα τεθεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, πράγμα που θα τον κάνει να θυμηθεί τα παλιά... Μάλιστα, θα αναβιώσει η κόντρα του με τον Ικέρ Κασίγιας! Ποτέ ξανά δεν έχει αντιμετωπίζει η Τσέλσι τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντιναμό Κιέβου.  



Θα θυμηθεί τα παλιά ο Μουρίνιο...

Οι «μπλε» του Λονδίνου βρίσκονται στο 7ο γκρουπ των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε μια απίστευτα γνώριμη ομάδα για τον «special one» αλλά και δύο συλλόγους τους οποίους θα αντιμετωπίσουν οι Πρωταθλητές Αγγλίας για πρώτη φορά.

Πόρτο:

Οι «δράκοι», δεν έχουν την αίγλη του παρελθόντος, μπορεί να έχασαν τον Τζάκσον Μαρτίνες, όμως έχουν πλέον τον μεγάλο, Ικέρ Κασίγιας στο ρόστερ τους (σε ανοιχτή κόντρα με τον Μουρίνιο από την συνύπαρξή τους στη Ρεάλ Μαδρίτης), αποκτήθηκε και ο Πάμπλο Οσβάλντο με ελεύθερη μεταγραφή και φέτος έπειτα από δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει τέσσερις βαθμούς. Πέρυσι, η Πόρτο είδε ξανά τη Μπενφίκα να κατακτά την κορυφή...

Η τελευταία φορά, πάντως, που η Τσέλσι αντιμετώπισε τους Πορτογάλους, ήταν τη σεζόν 2009/2010 και πάλι στη φάση των ομίλων, με τους «μπλε» να παίρνουν νίκες μέσα – έξω.

Ντιναμό Κιέβου:

Η Ντιναμό Κιέβου είναι η ομάδα στην οποία έφτιαξε το όνομά του ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι όμως θεωρήθηκε αποτυχημένη μεταγραφή βάσει του ποσού που είχε διατεθεί για την απόκτησή του από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και της προσφοράς του παίκτη. Είναι οι κάτοχοι του τίτλου του πρωταθλητή στην Ουκρανία, έχοντας κατακτήσει την κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2009. Μπελχαντά, Γιαρμολένκο και Εμποκανί τα ... «όπλα» της Ντιναμό.

Μακάμπι Τελ Αβίβ:

Γνωστός στην Τσέλσι υπάρχει και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου προπονητής είναι ο άλλοτε παίκτης των Λονδρέζων, Σλάβισα Γιοκάνοβιτς. Οι Ισραηλινοί πέταξαν εκτός τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ τη Βασιλεία (!) και θέλουν να συνεχίσουν με την ίδια φόρα και στους ομίλους. Η αγγλική ομάδα είχε επισκεφθεί το Ισραήλ πριν από 14 ολόκληρα χρόνια, όταν και είχε ηττηθεί με σκορ 3-1 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ για το τότε Κύπελλο UEFA. Ο Μπεν Χαΐμ θα προσφέρει λίγη περισσότερη βοήθεια στους Ισραηλινούς, αφού έχει εμπειρία από το αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας περάσει από την Τσέλσι για μια σεζόν και έχοντας φορέσει επίσης τις φανέλες των Μάντσεστερ Σίτι, Σάντερλαντ, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ, ΚΠΡ και Τσάρλτον!