Τσεχ: «Όλα άλλαξαν το περσινό καλοκαίρι...»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ν' αποχωρήσει από την Τσέλσι αλλά και την επιθυμία του να συνεχίσει ν' αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ ανέλυσε ο Πετρ Τσεχ σε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα προς τους οπαδούς της Τσέλσι.  



Τσεχ: «Όλα άλλαξαν το περσινό καλοκαίρι...»

«Μην ξεχάσατε όσα πετύχαμε μαζί, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, θα είστε πάντα στην καρδιά μου» είπε για τον κόσμο των «μπλε».

Αναλυτικά η επιστολή του πρώην, πλέον, πορτιέρο των Πρωταθλητών:

«Πίστευα ότι ποτέ δεν θα ερχόταν αυτή η στιγμή, όμως πρέπει να πω αντίο στην Τσέλσι. Πίστευα ότι σε αυτή την ομάδα θα κρεμούσα τα γάντια μου και θα έπαιζα μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Στη ζωή, όμως, δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε.

Από το 2004, όταν και φόρεσα για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας, είχα ένα απίστευτο ταξίδι με αρκετές στιγμές ευτυχίας, αλλά και ορισμένες πικρές. Κατακτήσαμε κάθε τίτλο στην Αγγλία, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος... Κοιτάζω το παρελθόν και γεμίζω από υπερηφάνεια με τόσα που καταφέραμε. Γράψαμε ιστορία.

Το περσινό καλοκαίρι, όλα άλλαξαν και κατάλαβα ότι δεν θα είμαι πλέον η πρώτη επιλογή για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια. Αισθάνθηκα τότε ότι δεν έπρεπε να εκβιάσω καταστάσεις, όμως μέσα στη σεζόν έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα είχα πρώτο ρόλο και δεν είμαι ακόμα σε ηλικία και σε φάση της καριέρας μου να αποδεχθώ τον πάγκο. Πήρα την απόφασή μου και κοιτάζω πλέον νέες προκλήσεις.

Όσο καιρό δεν έπαιζα, ξεκουράστηκα, ηρέμησα, σκέφτηκα πολύ και είδα ότι απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο και θέλω να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Μου έλειψε πολύ το παιχνίδι... Έχω ακόμα κίνητρο και δίψα για τίτλους. Γι' αυτό και μίλησα με τον κ.Αμπράμοβιτς, του εξήγησα ότι ήθελα να παραμείνω στην Πρέμιερ Λιγκ και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που έδειξε κατανόηση. Σημαίνει πάρα πολλά για εμένα αυτό και δείχνει γιατί η Τσέλσι είναι εκεί που είναι. Ο κ.Αμπράμοβιτς πάντα κάνει πολλά για εμάς...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες στην Τσέλσι για τη στήριξη που μου παρείχαν. Συμπαίκτες, πρώην και νυν, το επιτελείο, τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα. Δίχως όλους αυτούς, δεν θα ήταν δυνατό να πετύχουμε τόσα πολλά.

Πιο πολύ, όμως, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους οπαδούς της Τσέλσι. Όλα τα έκανα για εσάς και μου ανταποδώσατε την αγάπη. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ και σίγουρα θα τα ξαναπούμε, αλλά αυτή τη φορά θα είμαι στο τέρμα του αντιπάλου σας... Εύχομαι να θυμάστε όλοι την ιστορία που γράψαμε μαζί.

Εύχομαι στην Τσέλσι τα καλύτερα για τη νέα σεζόν και το μέλλον. Σας ευχαριστώ για τα 11 υπέροχα χρόνια.

Πετρ Τσεχ».