Οι τρεις κολώνες της νέας Μάντσεστερ Σίτι

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ στο Λονδίνο έστειλε οριστικά τους «πολίτες» στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου όμως αυτό θα πρέπει να είναι το καλοκαίρι που η διοίκηση οφείλει να χτίσει από την αρχή την ομάδα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Οι τρεις κολώνες της νέας Μάντσεστερ Σίτι

Μέσα σε μια 4ετία η Σίτι πέτυχε το εντυπωσιακό εντός συνόρων. Τα δύο πρωταθλήματα και η αμφισβήτηση στην «αιώνια» πρώτη γειτόνισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτέλεσαν την πιο δυνατή φωνή, της ομάδας που δεν είχε τίτλο από το 1976, για την επιστροφή της στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μέσα σε αυτή τη διαδρομή, ήρθαν, έμειναν και έφυγαν αρκετοί παίκτες. Όμως έχω την αίσθηση ότι τρεις είναι αυτοί γύρω από τους οποίους θα πρέπει να χτιστεί η νέα Σίτι, ίσως και χωρίς την καθοδήγηση από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Χαρτ, ο άνθρωπος που την κράτησε όρθια όσες φορές χρειάστηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», είναι ο Άγγλος τερματοφύλακας που θα έπαιζε βασικότατος σε κάθε μία από τις ομάδες της πρώτης εξάδας στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν υπάρχει λόγος να συζητά η Σίτι αντικατάστασή του, ειδικά από τη στιγμή που η σταθερότητά του έχει γίνει πλέον κύριο χαρακτηριστικό του.

Ο Νταβίντ Σίλβα ήταν ίσως ο μόνος φέτος που διασώθηκε από μια μεσαία γραμμή που κινήθηκε στη μετριότητα. Η έμπνευσή του για την ασίστ στον Κουν Αγουέρο, είναι ένα δείγμα των όσων μπορεί να προσφέρει και στο μέλλον. Ο Ισπανός οφείλει να είναι αυτός που θα συνδέσει την παλιά φουρνιά με το νέο αίμα και μπορεί να το κάνει.

Τρίτος και σημαντικότερος ο Αγουέρο. Εξελίχθηκε κόντρα στον κανόνα των Αργεντίνων που δεν πιάνουν στην Πρέμιερ Λιγκ, σ’ έναν αξιόπιστο επιθετικό, ο οποίος μένοντας μακριά από τραυματισμούς μπορεί να χαρίσει στην ομάδα αρκετά και πάρα πολύ σημαντικά γκολ. Κάθε άλλη προσθήκη βασικού επιθετικού που θα φέρει τον Αγουέρο σε δεύτερη μοίρα θα είναι λανθασμένη κίνηση και το απέδειξε φέτος που η Σίτι δεν ήταν στα καλύτερά της.

Από εκεί και πέρα οποιοσδήποτε άλλος παίκτες φύγει, δεν θα το χαρακτήριζα απώλεια. Ακόμη και αν αυτός είναι για παράδειγμα ο Γιάγια Τουρέ ή ο Βινσέν Κομπανί. Η Σίτι έκλεισε έναν πετυχημένο κύκλο, στον οποίο επέστρεψε δυναμικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Το επόμενο βήμα που θα στοχεύει σε σταθερότητα κατάκτησης τίτλων και υπέρβαση στην Ευρώπη, προϋποθέτει «ανακαίνιση»…