Το κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο!

Αυτός που έδειχνε να το θέλει περισσότερο πήρε και την πρόκριση στον τελικό του FA Cup! Απόλυτα δίκαια και παίζοντας με πάθος αλλά και τακτική πληρότητα η Άστον Βίλα μπόρεσε να ανατρέψει το προβάδισμα της Λίβερπουλ παίρνοντας μια πολύ μεγάλη πρόκριση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο!

Η ομάδα του Τιμ Σέργουντ έμοιαζε σαν να παίζει με παίκτες παραπάνω αφού σε κάθε μονομαχία έβγαινε κερδισμένη και παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ -κόντρα στη ροή του αγώνα - είχε την τύχη να ισοφαρίσει γρήγορα με τον πιο σημαντικό της παίκτη τον Μπεντέκε! Μετά επέβαλλε τον ρυθμό της οποία στιγμή ένοιωθε πίεση κάνοντας τη Λίβερπουλ να μοιάζει ομάδα μικρότερης κατηγορίας κάτι που οποίος είδε ολόκληρο το ματς αντιλαμβάνεται! Δυστυχώς για τους φίλους των Ρεντς αυτή η χρονιά είναι χαμένη και στο τελευταίο ταξίδι του Τζέραρντ στο Γουέμπλεϊ η εικόνα αυτής της ομάδας ήταν σκέτη απογοήτευση!

Η Λίβερπουλ έχασε ουσιαστικά με κάτω τα χέρια και οποιαδήποτε δικαιολογία για το γκολ του Μπαλοτέλι που δεν μέτρησε αν και ήταν καλυμμένος στο 88' από την άμυνα της Άστον Βίλα,  θα είναι πολύ φτηνή για να καλύψει το μέγεθος της αποτυχίας! Οι παίκτες του Ρότζερς με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έχασαν πεντακάθαρα ενώ ο ίδιος δεν διαχειρίστηκε το ματς καλά κάνοντας κακή επιλογή ενδεκάδας για να χωράει μέσα ο Τζέραρντ και στη συνέχεια άλλαξε το σύστημα απλό 3-5-2 σε ένα αλλοπρόσαλλο 4-2-2-2 στο οποίο χάθηκε ο Στέρλινγκ και που έβγαλε και τον Κουτίνιο που ήταν ο πιο κεφάτος, εκτός ρυθμού!

Η είσοδος του Μπαλοτέλι σίγουρα ήταν θετικό βήμα αλλά μόνο αν μπορούσε να φτάσει η μπάλα με πιθανότητες στη περιοχή κάτι που δεν έγινε όποτε για μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έμοιαζε με το κακό συνονθύλευμα του πρώτου μισού της σεζόν!

Έτσι η "διαβασμένη" Άστον Βίλα του Σέργουντ χτύπησε στις αντεπιθέσεις την πολύ αργή άμυνα των κόκκινων με τον Λόβρεν να είναι σε μια από τις χειρότερες μέρες του ( αν και ψάχνεις να βρεις ποια ήταν μια καλή του μέρα από τη στιγμή που πήγε στη Λίβερπουλ) έφτασε στο 2-1 με τον Ντελφ και αισθανόμουν πως δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση! Το ότι ο Τζέραρντ παραλίγο να ισοφαρίσει στο τέλος (με μια κεφάλια που έβγαλε πάνω από τη γραμμή ο Ρίτσαρντσον) ήταν μια σκληρή υπενθύμιση πως τα παραμύθια δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος στην αληθινή ζωή!

Δικαίως λοιπόν οι Βιλανς πάνε σε έναν τελικό Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά απο το 2000 και απέναντι στην Άρσεναλ θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν έναν τίτλο για πρώτη φορά μετά  το 1996, οταν και είχαν κατακτήσει το Λιγκ Καπ! Βεβαίως οι "Κανονιέρηδες" θα είναι το μεγάλο φαβορί να διατηρήσουν το τρόπαιο αλλάμε εμφάνιση σαν αυτή που έκαναν στον ημιτελικό οι παίκτες του Σέργουντ μπορούν να ελπίζουν!