Κάθε... πρώτη φορά του Κέιν

Μόλις 79 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Χάρι Κέιν στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας για να σκοράρει! Τι έχει κάνει όμως, σε κάθε πρώτη του εμφάνιση με τις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις με τις οποίες έχει αγωνιστεί στην Τότεναμ; Το england365.gr έψαξε και δίνει απαντήσεις...  



Κάθε... πρώτη φορά του Κέιν

Η νύχτα της Παρασκευής, είναι από τις καλύτερες της ζωής του και ίσως η καλύτερη της καριέρας του. Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος το είπε μετά το παιχνίδι με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Euro 2016, την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας και το πρώτο του γκολ έπειτα από μόλις 79 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Ο «τυφώνας», Χάρι Κέιν αφήνει κάθε φορά έκπληκτο όλο τον κόσμο με τη συνέπειά του στις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα γκολ που πετυχαίνει για την Τότεναμ και πλέον για τα «τρία λιοντάρια».

Πόσες φορές όμως έχει καταφέρει να συνδυάσει ντεμπούτο με γκολ και τι έχει κάνει γενικότερα σε κάθε πρώτη του εμφάνιση στην επαγγελματική του καριέρα; Το england365.gr έψαξε και βρήκε...

Ιανουάριος 2011: Στις 8/1 βρίσκεται στον πάγκο της Λέιτον Όριεντ, σε ηλικία 17 ετών, σε παιχνίδι απέναντι στη Νόριτς για το Κύπελλο Αγγλίας. Δεν αγωνίζεται όμως και παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» στις 27/1 σε παιχνίδι πρωταθλήματος για τη LeagueOne, απέναντι στη Ρότσντεϊλ. Έπαιξε 17 λεπτά.

Αύγουστους 2011: Πρώτη συμμετοχή την Ευρώπη, αφού με τη φανέλα της Τότεναμ πια, κάνει ντεμπούτο στο Γιουρόπα Λιγκ, σε ματς απέναντι στη Χαρτς για την προκριματική φάση της διοργάνωσης, στις 25 εκείνου του μήνα. Κερδίζει πέναλτι, όμως το χάνει και το ματς ολοκληρώνεται στο 0-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο.

Ιανουάριος του 2012: Μετακομίζει δανεικός στη Μίλγουολ, μαζί με τον Ράιαν Μέισον. Πρώτο του ματς και μάλιστα με φανέλα βασικού, στην ήττα (1-0) από τη Μπρίστολ Σίτι για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, στις 3/1.

Αύγουστος 2012: Στις 18 του μηνός, κάνει ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Τότεναμ! Μπαίνει με αλλαγή σε παιχνίδι με τη Νιούκαστλ στο «St. James' Park», μπαίνοντας στη θέση του Σάντρο στο 86ο λεπτό. Οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν με σκορ 2-1. Νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2012, ο Χάρι Κέιν είχε παίξει με την εθνική ομάδα Κ-19 της Αγγλίας στο Euro της Εσθονίας.

Αύγουστος 2012: Λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ με τα «σπιρούνια» προτιμήθηκε τελικά να μετακομίσει δανεικός γι' ακόμα μια φορά στη Νόριτς, ώστε να πάρει περισσότερα παιχνίδια. Μπαίνει στο 71' στη θέση του Χολτ, στις 15/9 σε ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2013 επιστρέφει στην Τότεναμ λόγω έλλειψης επιθετικών.

Φεβρουάριος 2013: Το... αγροτικό συνεχίζεται, αυτή τη φορά στη Λέστερ. Ξανά δανεικός, πρώτο ματς στις 23/2 στην έδρα της Μπλάκπουλ για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 80' από τον Τζέιμς Βάρντι. Τελικό σκορ 0-0 στο παιχνίδι.

Οκτώβριος 2013: Η πρώτη του εμφάνιση στο Λιγκ Καπ με τη φανέλα της Τότεναμ συνδυάστηκε από πανεύκολη νίκη των «σπιρουνιών» στο «Βίλα Παρκ» με το τελικό 4-0 επί της Άστον Βίλα στις 24/9. Πήρε φανέλα βασικού και άφησε τη θέση του στον Τσαντλί στο 73'. Το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση το πέτυχε στο αμέσως επόμενος ματς με τη Χάλ, στις 30/10, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2 της παράτασης (1-1 κ.α.), ενώ ευστόχησε και στο πέναλτι, στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ιανουάριος 2014: Στο Κύπελλο Αγγλίας δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει δίχτυα με τα «σπιρούνια». Το πρώτο του παιχνίδι στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό με την νυν ομάδα του, ήταν στις 4/1 απέναντι στην Άρσεναλ που με γκολ των Καθόρλα και Ροτσίτσκι πήρε τη νίκη και την πρόκριση με το τελικό 2-0. Η δεύτερη εμπειρία του από το Κύπελλο με την Τότεναμ ήταν κι αυτή οδυνηρη, αφού φέτος, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο αποκλείστηκε από τη Λέστερ στις 24/1/2015, με τις «αλεπούδες» να επικρατούν με το τελικό 2-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Ο Κέιν μπήκε στο ματς με αλλαγή στο 87ο λεπτό στη θέση του Ντεμπελέ.