Οδυνηρό φινάλε…

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της. Η Έβερτον πλήρωσε την… λυπηρή αμυντική της λειτουργία, δέχτηκε «πεντάρα» από την Ντιναμό Κιέβου (5-2) και αποχαιρέτησε με σκυμμένο το κεφάλι, εντελώς ταπεινωμένη του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας το αγγλικό ποδόσφαιρο χωρίς εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



Οδυνηρό φινάλε…

Ομάδα που προκαλούσε λύπηση, οίκτο (σε όλους εκτός της Ντιναμό) παρέταξε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο «Ολιμπίσκι». Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ήδη 3-1, ενώ στην επανάληψη το ρίσκο των «ζαχαρωτών» έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους και να σημειώσουν άλλα δύο τέρματα!

Από πλευράς Άγγλων, ο Λουκάκου σοφάρισε προσωρινά στο 29’, ενώ ο Γιαγκέλκα διαμόρφωσε το τελικό 5-2 στο 82’.  Για τους Ουκρανούς, ενεργή συμμετοχή στο… πάρτυ είχαν οι Γιαρμολένκο (21’), Τεόντορτζικ (35’), Βελόσο (37), Γκούσεφ (56’) και Αντούνες (76’).

Άτυχος σε δύο περιπτώσεις ο Ρος Μπάρκλεϊ, που είδε τις προσπάθειές του να χτυπούν στο δοκάρι των Ουκρανών. Ίδια κατάληξη και το σουτ του Γιαρμολένκο των γηπεδούχων στο 78’.

Το ματς:

Με μία λέξη, καταπληκτικό! Από άποψη θεάματος, από αριθμό γκολ, απ’ όλα… Αυτά για τους ποδοσφαιρόφιλους, όχι για την Έβερτον. Γιατί για εκείνη, το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε με κακό αστείο. Εφιάλτης… Αν και έδειξε να βρίσκει πατήματα από το δεκάλεπτο και μετά, ήρθε το γκολ του Γιαρμολένκο στο 21’ να την προσγειώσει ανώμαλα. Τα «ζαχαρωτά» δεν έχασαν την πίστη τους και συνέχιζαν να αναζητούν κενούς χώρους για να απειλήσουν. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 25’, ο Μπάρκλεϊ είχε δοκάρι, ενώ στο 29’ ο Λουκάκου δεν χαρίστηκε στην Ντιναμό και έφερε το ματς στα ίσα!

Τι το θελε… Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και βγήκαν μαζικά στην κόντρα για το νέο προβάδισμα. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την «παιδική» αμυντική λειτουργία των Άγγλων και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), χάρη στο τέρμα του Τεόντορτζικ (35’)! Ξαφνικά… μπλακ άουτ. Η Έβερτον σάστισε και πριν προλάβει να συνέλθει δέχτηκε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά από τον Βελόσο δύο λεπτά αργότερα, και έδεσε το «γλυκό»! Μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε από φαβορί για την πρόκριση, να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Τα «ζαχαρωτά» αναγκάστηκαν να ανοιχτούν για το γκολ που θα τους έδινε σκορ πρόκρισης. Πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, όμως ακόμη μία φορά προδόθηκαν από την τραγική αμυντικής τους γραμμή, με αποτέλεσμα να δεχτούν το τελειωτικό χτύπημα από τον Γκούσεφ (ο σκόρερ και του πρώτου αγώνα) στο 56’.

Λίγα λεπτά αργότερα, ξανά ο Μπάρκλεϊ σημάδεψε το δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να βάλει ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα, ο δείκτης του σκορ ξέφυγε παραπάνω στο 76’, όταν ο Αντούνες έγραψε το 5-1. Τα πάντα είχαν τελειώσει και απλώς η Έβερτον προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 5-2 με τον Γιαγκέλκα στο 82’, ενώ για καλή της τύχη το σουτ του Γιαρμολένκο στο 78’ χτύπησε στο δοκάρι του Χάουαρντ. Πραγματικός εφιάλτης…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόφσκι, Ντανίλο, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Κχαχερίντι, Βελόσο, Σίντορτσουκ (64’ Μπιάλσκι), Ριμπάλκα, Γκούσεφ (90’ Καλιτβίντσεφ), Γιαρμολένκο, Τεόντορτζικ (75’ Κράβετς)

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Αλκαράθ, Μπέινς, Μπάρι, ΜακΚάρθι (78’ Μπέσιτς), Νέισμιθ (65’ Κονέ), Ατσού (65’ Όσμαν), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου