H ιστορία των πέναλτι στην Πρέμιερ Λιγκ (pics)

Με αφορμή το πέναλτι του Τάντιτς, με το οποίο η Σαουθάμπτον πήρε την ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι το england365 σας παρουσιάζει τις πιο εύστοχες αλλά και πιο άστοχες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ από τα 11 βήματα.



H ιστορία των πέναλτι στην Πρέμιερ Λιγκ (pics)
Η Σαουθάμπτον είνα η πιο εύστοχη ομάδα σε ποσοστά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ο λόγος βρίσκεται στα μαγικά πόδια του Μάθιου Λε Τισιέ. Οι «Άγιοι» έχουν κερδίσει στην ιστορία τους στην Πρέμιερ Λιγκ 55 πέναλτι και έχουν ευστοχήσει στα 52. Το επίτευγμα ανήκει φυσικά σε μεγάλο βαθμό στον Λε Τισιέ, ο οποίος στην καριέρα του ευστόχησε σε 47 από τα 48 πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει. Ο μοναδικός τερματοφύλακας που τον νίκησε ήταν ο Μαρκ Κρόσλεϊ της Νότιγχαμ Φόρεστ το 1993.


 

Το ποσοστό επιτυχίας της Σαουθάμπτον αγγίζει το 95% και ακολουθεί η Σουόνσι με 10 στις 11 εκτελέσεις και ποσοστό 91%. Ωστόσο ο αριθμός των πέναλτι των «κύκνων» είναι μικρός και το αμέσως επόμενο σημαντικό επίτευγμα ανήκει στην Τσέλσι, η οποία έχει ευστοχήσει σε 99 από τις 113 εκτελέσεις πέναλτι επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ.


 

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα με τα περισσότερα πέναλτι. Οι «κόκκινοι» έχουν κερδίσει 132 και έχουν ευστοχήσει στα 101 με ποσοστό 77% ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ευστοχήσει 89 από τα 116 έχοντας το ίδιο ποσοστό επιτυχίας. Τέλος, το χειρότερο ποσοστό ανήκει στην ΚΠΡ, η οποία έχει ευστοχήσε μόλις σε 12 από τις 18 εκτελέσεις πέναλτι με ποσοστό 67%.