Ακόμα να συνέλθει…

Και δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε λίγες ημέρες! Η Τσέλσι, εμφανώς επηρεασμένη από τον πρόσφατο αποκλεισμό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνέχισε με γκέλα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, μένοντας στο 1-1 με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον!  



Ακόμα να συνέλθει…

Κακό πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με την κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα (11’) στη συνέχεια… κατέρρευσε. Οι «Άγιοι» ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τάντιτς στο 19’ και πίεσαν για την ανατροπή, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες!

Καλύτερο πρόσωπο από τους «μπλε» στο δεύτερο μέρος, οι οποίοι ωστόσο δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις. Στην κορυφαία στιγμή τους, η μπάλα κόντραρε στον Ντιέγκο Κόστα και κατέληξε στο δοκάρι του Φόρστερ (59’).

Με το αποτέλεσμα αυτό η Τσέλσι βρίσκεται, πλέον, έξι βαθμούς πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η Σαουθάμπτον παρέμεινε ζωντανή στη μάχη για την είσοδο στην πεντάδα.  

Το ματς:

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την Τσέλσι, όμως η πορεία του ημιχρόνου έδειξε πως η ομάδα παρέμενε επηρεασμένη από το αρνητικό αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα και τον αποκλεισμό από την Παρί. Το γρήγορο γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 11’ με κεφαλιά, έπειτα από γύρισμα του Ιβάνοβιτς, δεν φάνηκε αρκετό για να δώσει φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών των «μπλε». Αντίθετα, παρέμειναν… χλωμοί και ανήμποροι να συγκρατήσουν τις ορμές των «Αγίων».

Λίγα λεπτά αργότερα στο 18’, ήρθε η ισοφάριση των φιλοξενούμενων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάντιτς, υπόδειξη που προκάλεσε την αντίδραση του πάγκου των Λονδρέζων, οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στο μαρκάρισμα του Μάτιτς πάνω στον Μανέ. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε τελείως το συγκρότημα του Μουρίνιο, με αποτέλεσμα να δεχτεί έντονη πίεση στη συνέχεια και πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του. Ευτυχώς για τον Πορτογάλο, ωστόσο, ο Κουρτουά ήταν σε μεγάλη μέρα και κρατούσε, με καίριες επεμβάσεις, την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Αντιλαμβανόμενη πως με τέτοια εμφάνιση το πολύ- πολύ να κρατούσε την ισοπαλία, η Τσέλσι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να ρισκάρει για να πάρει το ματς. Η αλήθεια είναι πως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το ίδιο επιθετικοί, ωστόσο, έμειναν και οι παίκτες του Κούμαν, που δεν πτοήθηκαν από τη βελτιωμένη εικόνα των γηπεδούχων και συνέχιζαν να αναζητούν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα τους.

Η κορυφαία στιγμή για το δεύτερο μέρος ανήκε στην Τσέλσι και συγκεκριμένα στο 59’, όταν το δυνατό σουτ του Γουίλιαν βρήκε στον Ντιέγκο Κόστα και κατέληξε στο δοκάρι του Φόρστερ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Λονδρέζοι αύξαναν την πίεση τους. Από το 65’ και μετά έγιναν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, όμως αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Περιόρισαν σημαντικά τις προσπάθειες της αντιπάλου, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έψαχναν εναγωνίως ελεύθερο πεδίο για απειλήσουν. Η μοίρα, ωστόσο, είχε αποφασίσει… Με την συμπλήρωση 90 λεπτών τίποτα δεν άλλαξε και το ματς έμεινε στο 1-1. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς (53’ Ραμίρες), Φάμπρεγας, Γουίλιαν (83’ Κουαδράδο), Όσκαρ (82’ Ρεμί), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπέρτραντ, Γουανιάμα, Σνάιντερλιν, Σ. Ντέιβις (71’ Γουόρντ – Πρόους), Τάντιτς (71’ Ντζούρισιτς), Μανέ, Λονγκ (83’ Πελέ)