Κι όμως η Έβερτον κινδυνεύει! (pics)

Η ήττα της Έβερτον από την Στόουκ βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα στα αποδυτήρια και έφερε την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μόλις στο +6 από τη γραμμή του υποβιβασμού. Ελάχιστοι φαντάζονταν στην αρχή της σεζόν ότι τα «ζαχαρωτά» θα κινδυνέψουν, όμως το ίδιο ίσχυσε στο παρελθόν για άλλες έξι ομάδες. Αυτές αποχαιρέτισαν την πρώτη κατηγορία.  



Κι όμως η Έβερτον κινδυνεύει! (pics)

1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ίσως η χαρακτηριστικότερη περίπτωση ομάδας που κανείς δεν πίστευε ότι θα υποβιβαστεί. Έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε. Με τον Τζορτζ Μπεστ να αγωνίζεται μόλις σε 12 παιχνίδια εκείνη τη χρονιά και τους Μπόμπι Τσάρλτον και Ντένις Λόου να αποχωρούν το προηγούμενο καλοκαίρι, η Γιουνάιτεντ αποχαιρέτισε την πρώτη κατηγορία. Η ήττα στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του πρώην παίκτη της, Λόου, ήταν το πιο δυνατό χτύπημα σ'εκείνη τη «μαύρη» χρονιά για τους «κόκκινους διάβολους».

2.Ατλέτικο Μαδρίτης

Τέσσερα χρόνια αφότου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, η Ατλέτικο Μαδρίτης αποχαιρέτισε την Πριμέρα  Ντιβιζιόν. Το 2000, βρήκε τους «ροχιμπλάνκος» με πολλά προβλήματα. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι αποχώρησε στα μισά της σεζόν, ο Ζέσους Χιλ δεν κατάφερε να θωρακίσει την ομάδα εξωαγωνιστικά και η Ατλέτικο είπε «αντίο» στην μεγάλη κατηγορία, χάνοντας μάλιστα και στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας από την Εσπανιόλ.

3. Λιντς

Η επιτομή του πως να καταστρέψεις μια ομάδα. Το 2001 αγωνιζόταν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Βαλένθια και τρία χρόνια αργότερα αποχαιρετούσε την Πρέμιερ Λιγκ. Η Λιντς τη σεζόν 2003/2004 πλήρωσε τις επιλογές του Πίτερ Ρισντέιλ και κατέληξε στην League One, πριν επιστρέψει στην Τσάμπιονσιπ.

4.Γουέστ Χαμ

Με τους ποδοσφαιριστές που είχε στη σύνθεσή της, ελάχιστοι θα φοβόντουσαν τον υποβιβασμό τη σεζόν 2002/2003. Οι Φέρντιναντ, Κάρικ, Ντεφό, Κόουλ, Τζόνσον, Ντι Κάνιο και Κανουτέ δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα «σφυριά» στην Πρέμιερ Λιγκ παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή των 42 βαθμών σε οποιασδήποτε άλλης χρονιάς πρωτάθλημα, θα χάριζε την παραμονή.

5.Καϊζερσλάουτερν

Τη σεζόν 1995/1996 υποβιβάστηκε από την Μπουντεσλίγκα. Η Καϊζερσλάουτερν είχε ηττηθεί 10 φορές, όσες ακριβώς και η 2η της βαθμολογίας Μπάγερν Μονάχου αλλά είχε παραχωρήσει και 18 ισοπαλίες, οι οποίες τελικά κόστισαν. Μια εβδομάδα μετά τον υποβιβασμό της, πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου και το πόσο καλή ομάδα ήταν φάνηκε από το γεγονός οτι μέσα σε μια διετία επέστρεψε και κατέκτησε μάλιστα και το πρωτάθλημα Γερμανίας.

6.Ρίβερ Πλέιτ

Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της Λατινικής Αμερικής βάσει τίτλων. Η Ρίβερ Πλέιτ μετά από 110 χρόνια ιστορίας, βίωσε τον υποβιβασμό το 2011 χάνοντας από την Μπελγράνο στα πλέι-άουτ. Η οικονομική κρίση που είχε χτυπήσει την ομάδα, έκανε μεγάλη ζημιά, την οποία δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν παίκτες όπως ο Περέιρα και ο Λαμέλα