Αυτές που είναι στα «σαλόνια», περισσότερο από τα... «αλώνια»

Ποιες ομάδες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι βρίσκονται για περισσότερα χρόνια στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος; Είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν σηκώσει και τις περισσότερες φορές το τρόπαιο; Το england365.gr έχει το θέμα.



Αυτές που είναι στα «σαλόνια», περισσότερο από τα... «αλώνια»

Η ιστορία δεν ξεγράφει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το αγγλικό πρωτάθλημα θεωρείται ένα από τα... αρχαιότερα και φυσικά η ιστορία του είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Μέσα στην πάροδο του χρόνου, πολλοί σύλλογοι που άλλοτε... μεσουρανούσαν, βρίσκονται πλέον στην αφάνεια, ενώ άλλες έχουν κάνει δυναμικό «comeback», αφήνοντας το δικό τους στίγμα.

Το england365.gr έψαξε και βρήκε τις ομάδες που βρίσκονται για περισσότερα χρόνια στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, τη σημερινή δηλαδή, Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

 

10-9: Τσέλσι / Τότεναμ

Το top-10 ξεκινάει με τις δύο ομάδες του Λονδίνου. Τόσο η Τσέλσι, όσο και οι Τότεναμ έχουν δηλώσει «παρών» σε 80 σεζόν της πρώτης κατηγορίας, με τους "σπερς, ωστόσο να έχουν ένα εξαιρετικό σερί 37 συνεχόμενων ετών δίχως να πέσει κατηγορία. Οι «μπλε» μετρούν 26 συνεχόμενα έτη στην ελίτ.

8-7: Νιούκαστλ / Σάντερλαντ

Οι ομάδες του Tyne-Wear ντέρμπι, εκτός από την περιοχή, είναι «συγκάτοικοι» και στην σχετική λίστα. Νιούκαστλ και Σάντερλαντ έχουν βρεθεί 84 σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του «Νησιού», έχοντας αμφότερες στο παρελθόν τα «σκαμπανεβάσματά» τους.

6: Μάντσεστερ Σίτι

Μπορεί να έχει εισπράξει πολλάκις αρνητικά σχόλια λόγω του γεγονότος ότι επέστρεψε απότομα στην κατάκτηση πρωταθλημάτων λόγω των... πετροδόλαρων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία παραδοσιακή δύναμη της πρώτης κατηγορίας, έχοντας συμμετάσχει 86 φορές σε αυτή, σηκώνοντας το τρόπαιο τέσσερις φορές.

5: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Είναι από τις ομάδες που πολλοί θα νόμιζαν ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, μιας και έχει ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια τις περισσότερες φορές απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Παρόλα αυτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μόλις στην 5η θέση, με 90 συμμετοχές στα «σαλόνια», εκ των οποίων οι 40 είναι συνεχόμενες.

4: Άρσεναλ

Στην 4η θέση βρίσκεται η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ, έχοντας περάσει όλα τα χρόνια της ιστορίας τους στην πρώτη κατηγορία, μετρώντας ένα σερί 89 συνεχόμενων σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Είναι μάλιστα η μοναδική ομάδα που «εκλέχθηκε» να μπει στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος το 1919, αντί να κερδίσει τη θέση της μέσω ανόδου από τις κατώτερες κατηγορίες. Έκτοτε, δεν έχει «πέσει» ποτέ!

3: Λίβερπουλ

122 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Η Λίβερπουλ είναι μία από τις «κλασσικές» ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος και παρά τις πάμπολλες σεζόν που έχε βρεθεί στα κορυφαία στρώματα, μετράει μόλις 53 συνεχόμενες σεζόν εκεί, έχοντας κι εκείνη κάποια «πέτρινα χρόνια».

2: Άστον Βίλα

Όσο περίεργο και αν ακουστεί σε κάποιους, η Άστον Βίλα βρίσκεται μία θέση πριν την πρώτη. Μετά την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία το 1988, οι «χωριάτες» παραμένουν εκεί για 27 συναπτά έτη, ενώ συνολικά στην ιστορία της, αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο 104 χρόνια.

1: Έβερτον

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, μπορεί το τελευταίο πρωτάθλημα που έχει σηκώσει να είναι το 1987, ωστόσο η Έβερτον μπορεί να περηφανεύεται πως έχει την πρωτιά σε συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Από τα 137χρόνια «ζωής», τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται στα «σαλόνια» στα 112, μετρώντας 61 συνεχόμενες σεζόν εκεί.