Οι 12 αγωνιστικές φωτιά για την 4άδα!

Πέντε ομάδες θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις της 4άδας στην Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίες παραμένουν ανοιχτές. Οι τελευταίες 12 αγωνιστικές δείχνουν ότι ίσως όλα κριθούν το... Μάιο!



Οι 12 αγωνιστικές φωτιά για την 4άδα!

Οι δυσκολίες δεν είναι οι ίδιες και για τους πέντε μονομάχους. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Σαουθάμπτον θα διεκδικήσουν η κάθε μία με τις δικές της πιθανότητες το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα πλέι-οφ της διοργάνωσης με το πρόγραμμα να δείχνει δυσκολίες πρώτα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αλλά και γι'αυτήν του Λουίς Φαν Χάαλ.

Η Αρσεναλ εκτός φυσικά από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, είναι ακόμη μέσα στο Κύπελλο όπου έχει να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά φυσικά και τα διπλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μονακό, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα θα φιλοξενήσει τις Λίβερπουλ και Τσέλσι ενώ μια αγωνιστική πριν το τέλος θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ όπου θα αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ, ενδεχομένως και στον «τελικό» για μια θέση στην 4άδα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην έχει Ευρώπη όμως στις τελευταίες 12 αγωνιστικές έχει όλα τα ντέρμπι μπροστά της. Τότεναμ μέσα, Λίβερπουλ έξω, Μάντσεστερ Σίτι μέσα και Τσέλσι έξω. Είναι οι τέσσερις από τις πέντε συνεχόμενες αναμετρήσεις με τον αγώνα κόντρα στην Αστον Βίλα να μεσολαβεί ενώ παραμένει άγνωστο φυσικά αν θα καταφέρει να παραμείνει εντός Κυπέλλου όπου υποδέχεται την Άρσεναλ. Με τους «κανονιέρηδες» μάλιστα θα κοντραριστεί και την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ τρέχει ένα αξιοσημείωτο σερί, το οποίο την βοήθησε να βρεθεί πλέον στο -2 από την 4η θέση όμως και αυτή έχει όλα τα ντέρμπι μπροστά της, συν τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ όπου είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση απέναντι στην Μπεσίκτας. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βρίσκεται και εντός Κυπέλλου όπου υποδέχεται την Μπλάκμπερν κάτι που σημαίνει πως αν πάρει την πρόκριση τότε τα παιχνίδια αυξάνονται δραματικά μέσα σε ελάχιστες ημέρες και ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα τις Μάντσεστερ Σίτι μέσα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα, Αρσεναλ έξω και Τσέλσι έξω.

Η Τότεναμ από την πλευρά της έχει θεωρητικά πάντα, το πιο εύκολο πρόγραμμα απ' όλες τις προηγούμενες. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από το τι θα καταφέρει κόντρα στην Φιορεντίνα στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ ακολουθεί ο τελικός με την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ. Από εκεί και πέρα πέφτει καθαρά στη μάχη του πρωταθλήματος όπου το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει να δώσει είναι αυτό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός. Θα επισκεφθεί ξανά την πόλη αλλά τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλοςγια να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ενδεχομένως εκείνη την χρονική στιγμή να είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Φυσιολογικό ρυθμό αγώνων έχει η Σαουθάμπτον αφού οι υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος της σεζόν, επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα. Από τα 12 παιχνίδια, τα επτά είναι εκτός έδρας και ανάμεσά τους είναι αυτά με την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία θα αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική, κάτι που μπορεί να είναι προς όφελος των «Αγίων».