Γουέστ Χαμ, η «πρωταθλήτρια» των συλλήψεων

Το περιστατικό στο μετρό του Παρισιού μπορεί να ήταν μεμονωμένο, όμως ήταν αρκετό ώστε να «ταρακουνήσει» τους υπευθύνους για να αναζητήσουν τρόπους να περιορίσουν τα φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα όχι μόνο των συλλόγων, αλλά και του ποδοσφαίρου.  



Γουέστ Χαμ, η «πρωταθλήτρια» των συλλήψεων

Δεδομένα δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει πως οι Άγγλοι οπαδοί είναι όλοι …άγγελοι και τα αγγλικά γήπεδα είναι πάντα …εκκλησία, ωστόσο αυτό που διαφοροποιεί το νησί από άλλες χώρες, όπως και η Ελλάδα, είναι το γεγονός της μηδενικής ανοχής στην παραβατική συμπεριφορά, όχι μόνο από τις αρχές αλλά και από τους ίδιους τους συλλόγους.

Η Τσέλσι ήδη έχει προαναγγείλει την τιμωρία των οπαδών της που θα βρεθούν ότι μετείχαν στο περιστατικό, ζητώντας μάλιστα από άλλους φιλάθλους να βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστούν οι δράστες και προς την κατεύθυνση αυτή, συνεργάζεται και με την Σκοτλαντ Γιαρντ.

Το συμβάν μετά το τέλος του αγώνα με την Παρι Σεν Ζερμέν, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει στην Αγγλία ένας νέος κύκλος συζητήσεων για τις περαιτέρω κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν οι ομάδες, ώστε να αποτρέψουν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Την τελευταία δεκαετία, στην Αγγλία, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 160 οπαδοί για ρατσιστικά και προσβλητικά συνθήματα. Οι φίλοι της Γουεστ Χαμ βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Πιο αναλυτικά :

Σύλλογος/Συλλήψεις

Γουεστ Χαμ 21

Τσέλσι 19

Τότεναμ 17

Σαντερλαντ 15

Αστον Βίλα 12

Στόουκ 12

Αρσεναλ 10

Γουεστ Μπρομ 9

Χαλ 7

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7

Νιουκαστλ 7

Λίβερπουλ 6

Σουόνσι 6

Μπερνλι 5

ΚΠΡ 5

Σαουθάμπτον 3

Εβερτον 2

Λέστερ 2

Μάντσεστερ Σίτι 2

Κρισταλ Παλας 1

(Στοιχεία: https://www.gov.uk/government/collections/football-banning-orders