Με τον Τζέραρντ ήταν πάντα αλλιώς...

Ο Στίβεν Τζέραρντ θα δέσει τα κορδόνια του για το τελευταίο του ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ και το england365.gr κάνει μια αναδρομή στα παιχνίδια του παρελθόντος με τον αρχηγό της Λίβερπουλ παρόντα κόντρα στην Έβερτον.



Με τον Τζέραρντ ήταν πάντα αλλιώς...

Τι κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι σαν το ντέρμπι των Λίβερπουλ-Έβερτον απ’ όλα τα υπόλοιπα; Εκτός του πάθους, του κόσμου, της έντασης και πολλές φορές της βαθμολογικής σημασίας, σίγουρα η παρουσία μιας εμβληματικής φιγούρας.

Ενός ατόμου, ενός ποδοσφαιριστή, που έζησε από μικρός την «έχθρα» των δύο, που μεγάλωσε παίζοντας απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» και φυσικά έχει προσφέρει στην ομάδα του τόσα όσο ελάχιστοι που φόρεσαν την φανέλα της.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, με το σφύριγμα της λήξης ή την στιγμή της ενδεχόμενης αλλαγής του, ένα κομμάτι του Στίβεν Τζέραρντ στην Λίβερπουλ θα... πεθάνει. Τόσο γιατί μπορεί να τα φέρει έτσι η ποδοσφαιρική μοίρα ώστε να μην ξαναφορέσει την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και κατά συνέπεια να μην αγωνιστεί και πάλι σε ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, όσο και γιατί με αυτόν παρόντα ο κάθε αγώνας ήταν διαφορετικός.

Ο «Stevie G» στα χρόνια που αγωνίστηκε στους «κόκκινους» βρέθηκε αντιμέτωπος με τα «ζαχαρωτά» 32 φορές (29 στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο Αγγλίας).

Από αυτά η ομάδα του κέρδισε τα 17 (16-1), πήρε την ισοπαλία 10 φορές (9-1) και έχασε μόλις τα 5 (4-1). Τουτέστιν 53.1% ποσοστό επιτυχίας (55.1%-33.3%).

Δέκα (9-1) ήταν τα γκολ που σκόραρε συνολικά ο πολύπειρος μέσος, προσθέτοντας στο ενεργητικό του και τέσσερις ασίστ, όλες στο πρωτάθλημα, ενώ στο παθητικό του μετρά τρεις κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες, επίσης όλες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο προπονητής της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δήλωσε σαν... σκληρός επαγγελματίας:

«Θα υπάρχει μεγάλη προσμονή για το παιχνίδι, αλλά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να το μετατρέψουμε σε έναυσμα μιας «νέας» σεζόν για εμάς. Θέλουμε αυτό το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ να είναι το δικό μας ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ».

Την αλήθεια όμως, μάλλον την είπε ο Μπρένταν Ρότζερς:

«Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της Έβερτον θα πει το δικό του αντίο στον Στίβεν Τζέραρντ. Υπήρξε φανταστικός για την Λίβερπουλ σε πολλά ντέρμπι. Θα θέλει να κερδίσει, όπως και κάθε φορά»...

Γιατί έτσι έχουν τα δεδομένα για τις δύο πλευρές.

Ο 34χρονος μέσος θέλει να αποχωρήσει νικητής για ακόμη μία φορά από το «Γκούντισον Παρκ» κι ακόμη κι αν το κάνει θα υπάρξουν και αυτοί που δεν θα του κρατήσουν κακία. Γιατί από την επόμενη σεζόν θα λείπει και από την δική τους καρδιά ένα κομμάτι.

Είναι πάντα αλλιώς με αυτόν, με έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, μέσα στο γήπεδο...