Ευχαριστούμε για τις μεγάλες συγκινήσεις!

Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι μαγικό ακόμα και όταν μιλάμε για τη λιγότερο λαμπερή διοργάνωσή του. Τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ μάς καθήλωσαν και ελπίζουμε σε ένα μεγάλο φινάλε στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό ανάμεσα σε Τότεναμ και Τσέλσι την Κυριακή 1 Μαρτίου. Γράφει ο Γιάννης Μπίλιος.



Ευχαριστούμε για τις μεγάλες συγκινήσεις!

Το ζευγάρι Λίβερπουλ-Τσέλσι μάς κράτησε για 210 λεπτά με κομμένη την ανάσα. Μόνο τρία γκολ (1-1 στο Ανφιλντ και 1-0 στην παράταση του Στάμφορντ Μπριτζ με την κεφαλιά του Ιβάνοβιτς) αλλά δύο «γεμάτα» ματς από δύο μεγάλες ομάδες που μόνο σαν αγγαρεία δεν είδαν το θεσμό. Και πώς να τολμήσει το δει ως αγγαρεία η Τσέλσι, όταν έχει προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα το κάζο με την Μπράντφορντ στο Κύπελλο; Και πώς να δει το Λιγκ Καπ ως... κάτεργο η Λίβερπουλ που ίσως να μην έχει άλλη ευκαιρία για τίτλο φέτος; Η διπλή μάχη τους μάς πρόσφερε δύο πλούσια ποδοσφαιρικά βράδια και τις ευχαριστούμε

Το απόλυτο θρίλερ, όμως, ήταν αυτό το χθεσινό στο Μπράμαλ Λέιν. Το 2-2 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ στέλνει τα «σπιρούνια» στον τελικό (σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα) όμως οι «blades» κέρδισαν την εκτίμηση όλων μας. Η χθεσινή μάχη του Σέφιλντ, ακόμα και αν τελείωσε με αποκλεισμό, έκανε τους οπαδούς της ομάδας του Νάιτζελ Κλαφ τόσο περήφανους, όσο τους έκαναν και προκρίσεις επί των Γουέστ Χαμ και Σαουθάμπτον στο Λιγκ Καπ, αλλά και αυτή επί  της ΚΠΡ στο Κύπελλο Αγγλίας.

Και τα... ωραία δεν τελειώνουν εδώ, αφού η Γιουνάιτεντ της Λιγκ 1 είναι ακόμα στο θεσμό του FA Cup, περιμένοντας την ερχόμενη Τρίτη την Πρέστον, στον επαναληπτικό του 4ου γύρου. Κι αν όλα πάνε καλά, σειρά παίρνει στον 5ο γύρο, πάλι στο Μπράμαλ Λέιν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου -εκτός και αν η ομάδα του Φαν Χάαλ αποκλειστεί από την Κέμπριτζ στο Ολντ Τράφορντ...

Ο μαγικός χειμώνας δεν τελειώνει για τις «λεπίδες». Επιφυλάσσουν ακόμα πολλές εκπλήξεις, όπως η χθεσινή. Ο Κρίστιαν Ερικσεν έσωσε την Τότεναμ (για πολλοστή φορά φέτος με γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο) αλλά το άστρο του 18χρονου Τσε Ανταμς είχε προλάβει να λάμψει μέσα σε δύο λεπτά, όταν μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 από το 77' ως το 79', δικαιώνοντας έτσι τον πρώην προπονητή του στην ερασιτεχνικό Ιλκεστον Κέβιν Γουίλσον που είχε πει ότι «ο Τσε μπορεί να αλλάξει ένα ματς εν ριπή οφθαλμού». Κόντεψε...

Λες και το ήξερε ο εκφωνητής του γηπέδου στο ημίχρονο που, με το σκορ στο 0-1 (και το συνολικό στο 2-0) υπέρ της Τότεναμ, κραύγαζε «τίποτα δεν τελείωσε, μπορούμε να κάνουμε άλλη μία ανατροπή». Λες και το ήξερε ο αγνώστων λοιπών στοιχείων Bob, γράφοντας την ίδια στο live chat του BBC ότι «ως οπαδός της Τότεναμ, ένα έχω μάθει: να προσδοκώ το απροσδόκητο. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει»!

Ο μικρός Τσε (Che Zach Everton Fred Adam το πλήρες όνομά του) πήγε να τους δικαιώσει, όμως το φινάλε (ένα ακόμα) ανήκε στον Κρίστιαν Ερικσεν, σ' αυτό το... ξωτικό απ' τη Δανία που αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, θα μπει για τα καλά στο στόχαστρο των μεγάλων πορτοφολιών της Ευρώπης που ακόμα δεν έχουν πολυασχοληθεί μαζί του.

Τα δύο Κύπελλα Αγγλίας της τρέχουσας σεζόν είναι γεμάτα συγκινήσεις και εκπλήξεις. Με όσα έχουν συμβεί και με όσα (είναι βέβαιο ότι) θα συμβούν, όλοι συμφωνούμε ότι είναι πραγματικά κρίμα που δεν μας τα δείχνει κανένα ελληνικό κανάλι και που αναγκαζόμαστε τα καταφεύγουμε στα live streaming. Εχει την ταλαιπωρία του το όλο θέμα, αλλά εγώ προσωπικά δεν πρόκεται να πάψω να αναζητώ τη (διαδικτυακή έστω) μέθεξη σε αυτή τη μαγεία!