Μια νίκη που έχει δύο μεγάλους κερδισμένους!

Κάθε παιχνίδι δίνει τρεις πόντους ωστόσο έχω την αίσθηση πως για την Άρσεναλ αυτή η νίκη στο Etihad είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό! Της προσφέρει την αυτοπεποίθηση που της έχει λείψει την τελευταία τριετία τουλάχιστον σε ματς κόντρα στις τοπ ομάδες, ειδικά μακριά από το Βόρειο Λονδίνο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Μια νίκη που έχει δύο μεγάλους κερδισμένους!

Δεν είναι μόνο πως νίκησε με 2-0 αλλά πως απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκανε μια πειστικότατη εμφάνιση που θαρρείς πως ήταν βγαλμένη από τα χρόνια των Invincibles! Λες και η επιστροφή του Ανρί έστω και στα μπουθ του Sky Sports μπόλιασε την ομάδα με μια πίστη και προσήλωση στον στόχο που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε!

Η πιο μεγάλη νίκη της Άρσεναλ δεν ήταν το ότι πέτυχε δυο γκολ αλλά πως το έκανε απονευρώνοντας τα ατού της πρωταθλήτριας, ξεγυμνώνοντας τις αδυναμίες της χωρίς την ύπαρξη του χαρισματικού Γιάγια Τουρέ! Δεν είναι τυχαίο πιθανώς πως τις μονές χρονιές που έχει Κόπα Άφρικα, το 2011 το 2013 και πιθανώς και τώρα, ο Γενάρης και ο Φλεβάρης είναι εφιαλτικός για τη Σίτι!

Η Άρσεναλ λοιπόν έφυγε νικήτρια από το Μάντσεστερ είτε κόντρα στη Σίτι είτε απέναντι στη Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2010 κι αυτό συνέβη ακριβώς επειδή όπως και σε εκείνο το 0-3 με τους «πολίτες» άρπαξε το ματς από τα μαλλιά! Με τον Καθόρλα να κάνει ίσως το καλύτερο του ματς με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» και με την αμυντική λειτουργία να ακουμπά το τέλειο, η Άρσεναλ υποχρέωσε τη Σίτι να κυκλοφορεί άσκοπα τη μπάλα!

Όταν χρειάστηκαν εβδομήντα λεπτά για να κάνει επέμβαση ο Οσπίνα, καταλαβαίνει κανείς πως ήταν σχεδόν αδύνατο να νικήσει η Σίτι! Η ομάδα του Πελεγκρίνι είχε εκτός ρυθμού τον Αγουέρο και τον Σίλβα και με τον Νάβας και τον Μίλνερ πλήρως αρνητικούς, θα ήταν απίθανο να προκύψει κάτι καλό για τους πρωταθλητές, ειδικά από τη στιγμή που προηγήθηκε η Άρσεναλ! Το πέναλτι ήταν αυστηρό αλλά η γενικότερη εικόνα της Σίτι δεν της επιτρέπει να έχει ιδιαίτερα παράπονα από τη διαιτησία του Ντιν!

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί από την αναμέτρηση είναι ένα στοιχείο που ενδεχομένως δείχνει και μια μικρή αλλαγή στο παιχνίδι της Άρσεναλ. Το γκολ του Ζιρού ήταν το 9ο φέτος με κεφαλιά για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι έχουν σημειώσει τα περισσότερα από κάθε άλλη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ από την περίοδο 1992-1993

Ήταν μια νίκη που τελικά έβγαλε δυο κερδισμένους, την Άρσεναλ και την… Τσέλσι! Ένα ματς επίσης που επιβεβαίωσε πως η μάχη για την ομάδα που θα πάρει τη τρίτη θέση και την αυτόματη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και η τέταρτη, είναι ανοιχτές για τουλάχιστον πέντε ομάδες...