Δύο χαμένοι πόντοι που κοστίζουν ακριβά

Η Μάντσεστερ Σίτι πέταξε δύο βαθμούς που έδειχναν δεδομένα δικοί της από την στιγμή που ο Φερναντίνιο σκόραρε για 2η φορά απέναντι στην Μπέρνλι και ίσως στο τέλος της σεζόν, η ισοπαλία με τη νεοφώτιστη να της κοστίσει και τον τίτλο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Δύο χαμένοι πόντοι που κοστίζουν ακριβά

Είναι δύο χαμένοι πόντοι πραγματικά από το πουθενά και που στο τέλος δεν αποκλείεται να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο αν θα πάρει η Μάντσεστερ Σίτι τον τίτλο ή όχι. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ενώ γνώριζε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μείνει στην ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ και ότι η Τσέλσι άφησε δύο βαθμούς απέναντι στην Σαουθάμπτον όφειλε να μπει πιο προσεκτικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν παίρνεις τέτοια...πάσα από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, πρέπει να «σκοράρεις» και ειδικά όταν τρέχεις ένα νικηφόρο σερί εννέα αγώνων.

Το ότι προηγήθηκε εύκολα 2-0 την κοίμισε και αυτή η επιστροφή της Μπέρνλι σε ένα θεωρητικά χαμένο ματς - οπουδήποτε αλλού αλλά όχι στην Πρέμιερ Λιγκ - υπενθυμίζει γιατί παραμένει το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο.  Πλέον υπάρχουν ακόμη 19 ματς και με 57 βαθμούς διαθέσιμους θα γίνουν κι άλλες γκέλες. Προσωπικά δεν βγάζω τη Γιουνάιτεντ εκτός τίτλου ακόμη γιατί έδειξε πως μπορεί να πραγματοποιήσει σερί από νίκες όμως η Τσέλσι παραμένει το φαβορί αφού δείχνει τη μεγαλύτερη συνέπεια από την πρώτη μέρα. Πιθανότατα αυτή η γκέλα με την Μπέρνλι ίσως στο τέλος στοιχειώσει τη Σίτι.