Η τέταρτη θέση είναι ένα μικρό πρωτάθλημα από μόνη της!

Με την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας να μοιάζει «καπαρωμένη» (αφού Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο αν καταρρεύσουν δεν θα είναι εκεί) έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποια ομάδα φαντάζει ως η πιο πιθανή για να πάρει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η τέταρτη θέση είναι ένα μικρό πρωτάθλημα από μόνη της!

Η Σαουθάμπτον κατάφερε με τη νίκη της επί της Κρίσταλ Πάλας να περάσει μπροστά από την Γουέστ Χαμ αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως και οι «Αγιοι» και τα «Σφυριά» δύσκολα θα κρατήσουν μέχρι το τέλος σε αυτή τη μάχη. Και οι μεν και οι δε ενώ έχουν πολλές σπουδαίες μονάδες και πραγματικά καλό σύνολο δεν έχουν το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι.

Η Τότεναμ αποτελεί αντίπαλο με ειδικό βάρος  φέτος αφού ο Ποκετίνο έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο με ικανότητες και κατορθώνει να  κερδίζει ματς εκτός έδρας. Μάλιστα σε  κάποια από αυτά νίκησε με γκολ  στο τέλος, όπως στην πρεμιέρα με την Γουέστ Χαμ ή ακόμα και όταν δεν είναι καλή όπως στην Ουαλία με την Σουόνσι! Αυτό δίνει στους spurs  και αυτοπεποίθηση για να μπουν  με πίστη στο παιχνίδι και όταν δεν αποδίδουν καλά έχουν υπόψη τους πως έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν το τρίποντο!

Η Λίβερπουλ μπορεί να έμεινε πιο πίσω αλλά διαθέτει και ικανές μονάδες και περιμένει με  την επιστροφή του Στάριτζ να λυθεί  σε ένα βαθμό την επιθετική δυστοκία. Αν αυτό γίνει  τότε δεν μπορεί να μην υπολογιστεί σοβαρά. Επίσης όπως έδειξαν και οι δύο προηγούμενες σεζόν υπό τον Ρότζερς, η Λίβερπουλ κάνει πολύ καλύτερο δεύτερο γύρο από ότι πρώτο οπότε με 20 ματς ακόμη να απομένουν και 60 πόντους  διαθέσιμους οι επτά βαθμοί που χωρίζουν τους «ρεντς» από την Σαουθάμπτον δεν μπορεί να θεωρούνται μεγάλη απόσταση.

Η Αρσεναλ ωστόσο είναι η επιλογή που θα έκανα αν έπρεπε να ποντάρω τώρα σε μία ομάδα. Εχει και το απαραίτητο know how  αφού είναι μόνιμα παρούσα στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 1998, ξέρει να κερδίζει τα ματς με τους μικρούς που αποτελούν κλειδί και  ακριβώς επειδή έχει ξαναβρεθεί πολλές φορές σε αυτή τη  θέση έχει προβάδισμα!Και όση γκρίνια και αν υπάρχει για τον Βενγκέρ, είναι δεδομένο πως αυτή  έχει ξαναζήσει το στρες των τελευταίων αγωνιστικών και μπορεί να το χειρίζεται καλύτερα από πολλούς άλλους!  

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές πραγματικά θα έχουν μεγάλη σημασία και η βαθμολογία το βράδυ της  Πρωτοχρονιάς μπορεί με τα συνεχόμενα ματς να έχει αλλάξει δραματικά.  Η Τότεναμ κοντράρεται με την  Μαν. Γιουνάιτεντ,  η Σαουθάμπτον υποδέχεται την Τσέλσι και η Γουέστ Χαμ στο τοπικό ντέρμπι με την Αρσεναλ θα δοκιμάσει πραγματικά τις δυνάμεις της. Όλα αυτά την ώρα που η Λίβερπουλ παίζει εντός έδρας με την Σουόνσι οπότε μπορεί και να επωφεληθεί άμεσα. Αμέσως μετά και ενώ η Λίβερπουλ θα υποδέχεται την ουραγό Λέστερ,  η Σαουθάμπτον μονομαχεί με την Αρσεναλ και η Τότεναμ παίζει με την Τσέλσι, οπότε με αυτό το μποτιλιάρισμα πολλά μπορεί να μεταβληθούν!  

Όπως έχει δείξει η παράδοση, από το 2000 και μετά, μια ομάδα για να τερματίσει τετάρτη χρειάζεται μίνιμουμ 21 νίκες.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η κόντρα και είναι από μόνη της ένα μικρό πρωτάθλημα...