Η διαφορα που κάνει ενας κανονικός προπονητής!

Καλύτερα Χριστούγεννα από αυτά που περνάνε φέτος στο Upton Park δεν εχουν ζήσει εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Η Γουέστ Χαμ κάνοντας μία ονειρική μέχρι τώρα πορεία θα περάσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας το πρωτο σημαντικό σκαλοπάτι της σεζόν παίρνοντας δύναμη για τα δυο δύσκολα ματς που ακολουθούν αυτα με την Τσελσι και την Αρσεναλ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Η διαφορα που κάνει ενας  κανονικός προπονητής!

Η ομάδα του Σαμ Αλαρνταις ξαφνιάζει ευχάριστα αλλα ειναι βέβαιο πως τα αποτελέσματα της δεν ειναι τυχαία ούτε απόρροια καλής ανασταλτικής λειτουργίας μονο αλλα ενός πολυ ελκυστικού παιχνιδιού!

Η τελευταια φορα που είναι Γουέστ Χαμ είχε περάσει σε τόσο υψηλή θέση τις γιορτές των Χριστουγέννων ήταν το 1985. Τότε ήταν στην τριτη  θέση με τη διαφορα τερμάτων να της δίνει προβάδισμα επι την Λιβερπουλ και πίσω απο την πρωταθλήτρια του 1985  Έβερτον και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια χρονιά που στο τέλος κατάφερε να τερματίσει στη πρώτη τριάδα για πρώτη και τελευταια φορα στην ιστορια της!

Η τωρινή Γουεστ Χαμ δεν εχει τιποτα να ζηλέψει απο εκείνη την πολυ καλη φουρνιά που ειχε ο αείμνηστος Τζον Λαιαλ υπο τις οδηγίες του! Με τον Στιούαρτ Ντάουνινγκ να κάνει τη σεζόν της ζωής του και τον Αντί Κάρολ να βρίσκει την φόρμα που τον μετέτρεψε οταν έπαιζε στη Νιουκαστλ σε φόβο και τρόμο των αμυντικών, τα "σφυριά" εχουν το τροπο να ξεκλειδώνουν και τις πιο δύσκολες άμυνες! Με διαφορετικούς τύπους επιθετικών παικτών καταφέρνει φέτος ο Αλαρνταις να δώσει στην ομάδα αυτο που έλειπε τα προηγούμενα χρονια! Και γινεται εύκολα αντιληπτή η διαφορα που κάνει σε μια  ομαδα ενας απολυτα κανονικός προπονητης!

Η αληθεια ειναι πως του βγήκαν και οι μεταγραφές με τον Σακχο να εχει αποδειχτεί λίρα εκατό αλλα και τον Σονγκ να προσδίδει στα χαφ με την εμπειρία του ξεχωριστή ποιότητα!  Αμυνα εχει γερή και τερματοφύλακα μπαρουτοκαπνισμένο οποτε γιατί να μην αντέξει στην πορεία; Ναι , σύμφωνοι , δεν ειναι εύκολο να κρατήσει τη θέση στην τετράδα αλλα στην πρώτη επτάδα με ενα εισιτήριο για την Ευρώπη γιατί όχι; Ετσι κι αλλιως ο βασικός στόχος που ειναι η σωτηρία εχει επιτευχθεί κσι οτιδήποτε αλλο ειναι μπόνους....

Και βέβαια μια πορεία στο Κύπελλο δεν αποκλείεται με το αβαντάζ της δυνατής έδρας και με το προσόν της πλήρους αποσυμπίεσης απο το άγχος του υποβιβασμού οποτε κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως η φετινή Γουεστ Χαμ καθε αλλο παρα για πυροτέχνημα πρόκειται!