Το νέο προπονητικό της Σίτι, το καλύτερο στον κόσμο! (pics)

Σε πιάνει δέος μόνο που το βλέπεις. Όχι δεν πρόκειται για γήπεδο. Ίσως μάλιστα να είναι η μοναδική φορά, που οι προπονητικές εγκαταστάσεις μίας ομάδας, τραβούν περισσότερο τα βλέμματα. Κυρίες και κύριοι, το αθλητικό κέντρο της Μάντσεστερ Σίτι, «City Football Academy».



Το νέο προπονητικό της Σίτι, το καλύτερο στον κόσμο! (pics)

«Χτίζουμε ένα οικοδόμημα για το μέλλον, όχι απλά μία ομάδα αστέρων». Αυτή είναι η πρώτη φράση που συναντάς, όταν επισκεφτείς το νέο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Σίτι, «City Football Academy». Την είχε πει το 2008, όταν και προέβη στην αγορά της ομάδας, ο ιδιοκτήτης των «πολιτών», Σεΐχης Μανσούρ.

Και τα λόγια αυτά τα έκανε πραγματικότητα. Έξι χρόνια μετά, η Σίτι έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ενώ πλέον έχει ίσως τις πιο ποιοτικές και σύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις στον κόσμο. Μόνο τα 200 εκ. λίρες που δαπανήθηκαν, σου δίνουν μία μικρή εικόνα περί τίνος πρόκειται.

Είναι δίπλα στο «Έτιχαντ». Με την «SuisseGas Bridge» ως πεζός, από αύριο (8/12), που το «City Football Academy» ανοίγει τις πύλες του, θα μπορούν οι φίλοι της ομάδας, και όχι μόνο, να βρεθούν στον «πυρήνα» της ομάδας.

Οι αριθμοί φέρνουν... ίλιγγο. 16 γήπεδα, τα οποία θα φιλοξενούν όλα τα τμήματα υποδομών, αλλά και την πρώτη ομάδα. 3 γυμναστήρια, εξίσου για όλα τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου.

Γύρω από τα «βοηθητικά» γήπεδα, ξεπετάγεται ένα «μικρό Έτιχαντ». Σε αυτό, θα δίνουν τα επίσημα παιχνίδια τους, η δεύτερη ομάδα της Σίτι, οι ακαδημίες του συλλόγου, όπως και η γυναικεία ομάδα που έχουν στις τάξεις τους οι «πολίτες».

Εκτός βέβαια από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, στο «City Football Academy» υπάρχουν γραφεία, τα οποία διαχειρίζονται όλες τα... εσωτερικά της ακαδημίας και γενικότερα των υπερσύγχρονων εγκαταστάεων. Ακόμα και αυτά, είναι άκρως εντυπωσιακά, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πλήρως λειτουργικά.

Χαρακτηριστικότερη εικόνα απ' όλες, η «τοιχογραφία» του Κουν Αγουέρο πάνω στην οποία αναγράφεται το λεπτό που πέτυχε το καθοριστικό γκολ κόντρα στην ΚΠΡ την τελευταία αγωνιστική το 2012, δίνοντας το πρώτο πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1968.