Επέστρεψε στα σερί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για μόλις 2η φορά από την ημέρα που αποχώρησε από την τεχνική της ηγεσία ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να σημειώσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Επικράτησε της Στόουκ 2-1 με τέρματα των Φελαϊνί και Μάτα, έχοντας εκτός αποστολής τον Ρούνεϊ.



Επέστρεψε στα σερί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πρώτο γκολ του Φελαϊνί φέτος και πρώτο για τον Ενζόνζι από τον περασμένο Μάρτιο.

Αλλαγή για 13 λεπτά αγωνίστηκε ο Φαλκάο.

Με αλλαγές βασικών παικτών παρατάχθηκε η Στόουκ.

Το ματς

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε την αναμέτρηση όπως ολοκλήρωσε αυτήν απέναντι στην Χαλ. Πίεση και συνεχείς αλλαγές θέσεων από τους παίκτες του Λουίς Φαν Χάαλ με τον Ερέρα να χάνει την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 17ο λεπτο. Ο Ισπανός αφού δεν χρίστηκε όμως σκόρερ άλλαξε σε ρόλο δημιουργού και σέρβιρε για τον Φελαϊνί και το 1-0 δύο λεπτά αργότερα.

<script async src="//platform.vine.co/static/scripts/embed.js" charset="utf-8">

Στο 31΄η Γιουνάιτεντ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε ανατροπή του Γουίλσον και ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν. Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, η Στόουκ ήταν αυτή που έφτασε στην επίτευξη του γκολ. Ο Μπόγιαν ελίχθηκε ωραία, η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Ενζόνζι, ο οποίος με ένα άπιαστο σουτ νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-1 στο 39’. Η Γιουνάιτεντ πάντως θα μπορούσε να πάρει ξανά το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου αν ο Μπέγκοβιτς δεν απέκρουε εντυπωσιακά προσπάθεια του Φελαϊνί στο 43’.

<script async src="//platform.vine.co/static/scripts/embed.js" charset="utf-8">

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό όμως πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάτα εκτέλεσε υπέροχα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ρόχο δεν βρήκε την μπάλα, η οποία ξεγέλασε τους πάντες και κατέληξε στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς για το 2-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα θα περίμενε κανείς η Στόουκ να ανεβάσει την απόδοσή της και να πιέσει όμως περισσότερο φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων η Γιουνάιτεντ. Πάντως στις καθυστερήσεις, ο Ντε Χέα χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Ντιούφ για να κρατήσει το 2-1 και τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γιανγκ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή άλλη μια προσπάθεια του επιθετικού της Στόουκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Ρόχο, Κάρικ, Γιανγκ, Φελαϊνί, Μάτα (Γιανουζάι 90’), Ερέρα (Φλέτσερ 85’), Γουίλσον (Φαλκάο 77’), Φαν Πέρσι

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Γουίλσον, Πίετερς, Κάμερον, Ενζονζί, Άιρλαντ (Αρναούτοβιτς 81’), Μπόγιαν, Ασαϊντί (Κράουτς 76’), Ντιούφ