Παραίτηση λόγω του...βιαστή!

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Αγγλία βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ο Τσεντ Έβανς αποφυλακίστηκε πρόσφατα έπειτα από κάθειρξη 2,5 ετών με την κατηγορία του βιασμού και επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αμέσως η Τσάρλι Γουέμπστερ, παρουσιάστρια του Sky Sports δήλωσε την παραίτησή της από το πόστο της στις «λεπίδες».



Παραίτηση λόγω του...βιαστή!

Ο Έβανς αγωνιζόταν στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ όταν βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας και τελικά καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος. Η τελευταία αίτηση αποφυλάκισής του έγινε δεκτή και έτσι μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια βρήκε από τη φυλακή με τις «λεπίδες» να τον υποδέχονται ξανά στις προπονήσεις.

Η Τσάρλι Γουέμπστερ, η οποία είναι μια από τις κεντρικές παρουσιάστριες του Sky Sports και έχει πόστο στην ομάδα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ζήτησε εγγράφως από την Ένωση ποδοσφαιριστών της Αγγλίας αλλά και από την FA να πάρουν θέση, κάτι που φυσικά δεν έγινε. Η ίδια αφού όπως αποκάλυψε είχε μια μικρή συνομιλία με τον πρόεδρο του συλλόγου, υπέβαλε την παραίτησή της δηλώνοντας «Περισσότεροι από 155.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει κατά της επιστροφής του Τσεντ Έβανς στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η δική μου απόφαση είναι να παραιτηθώ, διότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα βρίσκομαι σε έναν σύλλογο που θα έχει στις τάξεις του έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί για βιασμό. Δεν είναι απλά ότι επέστρεψε να κάνει μια συνηθισμένη δουλειά. Ο ποδοσφαιριστής αποτελεί πρότυπο, παράδειγμα και έμπνευση για τους νεαρούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το εκπροσωπήσει αυτό ο Έβανς. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα υπάρχει κάποιος που θα ζητωκραυγάσει γι' αυτόν τον βιαστή στο γήπεδο. Απευθύνθηκα σε όλους τους φορείς, αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. Εγώ όμως πήρα την απόφασή μου»