Δεν έχει συνηθίσει με... άδεια χέρια ο Μουρίνιο!

Αν υπάρχει κάτι που μάθαμε αυτό το σαββατοκύριακο στην Αγγλία είναι πως ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν πρόκειται να αφήσει την ομάδα του να χαλαρώσει....Το λέει διαρκώς και κυρίως το κάνει!



Δεν έχει συνηθίσει με... άδεια χέρια ο Μουρίνιο!

Θέλει πολύ να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2005-2006. Τότε που η Τσέλσι βρέθηκε από τη πρώτη μέρα στην κορυφή και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος, αφού στα τέλη Σεπτεμβρίου περνώντας με το επικό 1-4 μέσα από το «Ανφιλντ» επί της (πρωταθλήτριας Ευρώπης τότε) Λίβερπουλ άνοιγε διαφορά εννιά πόντων...και το κυριότερο την κράτησε εύκολα σχεδόν για πολύ καιρό, μέχρι το 3-0 επί της Γιουνάιτεντ που την είχε πλησιάσει στους έξι, τον Απρίλιο΄, οπότε και όλα τελείωσαν!

Η τωρινή Τσέλσι που έφτιαξε ο Μουρίνιο με προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι, διορθώνοντας τις ανορθογραφίες της σεζόν που πέρασε, έχει την ικανότητα να παίρνει χωρίς κόπο τα ματς. Και μάλιστα κυρίως τα εύκολα ματς, κάτι που σε μεγάλο βαθμό της κόστισε στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Με τον Κουρτουά να αποκρούει τις ελάχιστες φάσεις που βγάζουν οι αντίπαλοι, τον Τέρι και τον Κέιχιλ να είναι το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στο νησί, τον Ιβάνοβιτς να βοηθάει και επιθετικά, τον Φάμπρεγκας να δημιουργεί και τον Μάτιτς να έχει την ικανότητα να κόψει αλλά και να μοιράσει παιχνίδι, η Τσέλσι δεν έχει αντίπαλο.

Αλλά φυσικά την τεράστια διαφορά την κάνει ο σέντερ φορ των 38 εκατομυρίων ευρώ, ο Ντιέγκο Κόστα που έφτασε τα οκτώ γκολ κάνοντας το κορυφαίο ξεκίνημα για επιθετικό στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ από το 1992. Τότε ένας γνωστός μας από το σύντομο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, ο Μίκι Κουίν με την φανέλα της Κόβεντρι είχε σημειώσει δέκα γκολ στα πρώτα έξι ματς αλλά στη συνέχεια δεν σκόραρε για τα επόμενα τέσσερα! Φυσικά οποιαδήποτε σύγκριση τελειώνει εκεί...Ο Βραζιλιάνος (που πολιτογραφήθηκε Ισπανός) είναι μία αληθινή μηχανή στην επίθεση.

Έτσι η Τσέλσι που πέρσι σκόραρε δύσκολα και που πριν δύο χρόνια περίιμενε τα πάντα από τον Αζάρ που πια έχει άλλο ρόλο και είναι σπουδαία επιλογή, η ομάδα του Μουρίνιο είναι πραγματικά η πιο πλήρης και οι μπουκμέικερς που σπάνια αστοχούν σε τέτοιες πρόωρες προβλέψεις ξέρουν τι βλέπουν και έχουν μειώσει τα προσφερόμενα ποσοστά γα τους «μπλε». Ποτέ από το 2006 και έπειτα μία ομάδα δεν προσφερόταν τόσο χαμηλά για να κατακτήσει τον τίτλο, από τον Σεπτέμβριο!

Η Τσέλσι μόνο αν κάνει και πάλι έναν καταστροφικό Νοέμβρη όπως όλα τα τελευταία χρόνια από το 2010, κάτι που πραγματικά δεν εξηγείται, θα κινδυνεύσει να μπλέξει σε περιπέτειες!

Προς το παρόν η μηχανή του Ζοσέ έχει πάρει μπροστά... Και όσο και αν είναι νωρίς για να μιλάμε για ματς κλειδιά, αν η Αρσεναλ (που έχει έναν έξτρα λόγο μετά το περσινό ντροπιαστικό 6-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ) δεν μπορέσει να σταματήσει τους παίκτες του Πορτογάλου στην επόμενη αγωνιστική , τότε η διαφορά από τους διώκτες μπορεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη να μεγαλώσει Οπότε μετά δεν θα είναι πια εύκολο για κανένα να πιάσει το «μπλε τραίνο».... !

Και ο Μουρίνιο δεν έχει συνηθίσει να μένει πολύ με άδεια χέρια...