Φαν Χάαλ: «Φταίει η ομάδα, όχι η διαιτησία»

Αποκλειστικά στην συμπεριφορά των παικτών του μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων στο 3-1 και όχι στην απόφαση του ρέφερι να υποδείξει ένα πέναλτι που δεν ουδέποτε ήταν, χρέωσε ο Λουίς Φαν Χάαλ την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Λέστερ με το εντυπωσιακό 5-3.  



Φαν Χάαλ: «Φταίει η ομάδα, όχι η διαιτησία»

Ο Ολλανδός κόουτς, φανερά απογοητευμένος και ενοχλημένος από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο «King Power Stadium», υποστήριξε πως δεν θέλει να ξεχωρίσει τη λειτουργία της αμυντικής του γραμμής για τα πέντε γκολ, ξεκαθαρίζοντας πως όπως στις νίκες, έτσι και στις ήττες ευθύνεται το σύνολο και όχι μονάδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φαν Χάαλ:

«Όσοι είδαν το παιχνίδι, σίγουρα θα απήλαυσαν το θέαμα και όλα τα γκολ που έβαλαν και οι δύο ομάδες. Εμείς, όταν έπρεπε να έχουμε καθαρίσει το παιχνίδι και να κρατήσουμε τη νίκη, δεν το κάναμε. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα, δεν υπερασπιστήκαμε το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχαμε αποκτήσει. Η Λέστερ είχε δείξει και στα προηγούμενα ματς ότι μάχεται και αντιδρά. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία γιατί κάναμε πολλά λάθη εμείς. Ακόμα και στη φάση του πέναλτι, από τη στιγμή που γίνεται έτσι το μαρκάρισμα, ο ρέφερι μπορεί να μην το δει καλά και να σφυρίξει. Δεν στέκομαι στις αποφάσεις της διαιτησίας αφού κάναμε μεγάλα λάθη.

Μου έχει ξανασυμβεί να χάσω ένα παιχνίδι που μπορεί να έμοιαζε κερδισμένο μέχρι ένα σημείο. Με τη Μπαρτσελόνα, υπήρξε ματς που ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ με 3-0, χάσαμε στο τέλος 4-3. Αντί να πάρουμε τη νίκη και να κρατήσουμε το προβάδισμα, αφήσαμε τους βαθμούς να μας γλιστρήσουν. Το κάναμε και σήμερα και δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε σωστή λειτουργία της άμυνας γιατί δεν παίξαμε σαν ομάδα και φταίει όλο το σύνολο».