Πληρώνει ακριβά για να σώσει μία δύσκολη παρτίδα!

H Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκαστικά χρυσοπληρώνει τον Ανχελ Ντι Μαρία αφού πιέζεται για μεταγραφές αλλά το ερώτημα παραμένει αν είναι αυτός που θα της αλλάξει πρόσωπο και θα της δώσει χαρακτήρα!



Πληρώνει ακριβά για να σώσει μία δύσκολη παρτίδα!

Φυσικά και ένας ποδοσφαιριστής της ποιότητας του Ντι Μαρία είναι σημαντικότατη προσθήκη για μία ενδεκάδα που δείχνει να έχει σαφέστατη έλλειψη παικτών που ξέρουν να κάνουν το απρόβλεπτο. Ο Αργεντίνος θα δώσει είτε αριστερά είτε δεξιά την ώθηση στην ομάδα  και θα πανικοβάλλει τις αντίπαλες άμυνες πλην όμως δεν είναι κάτι που έλειπε αγωνιστικά,  από την Γιουνάιτεντ. Το ποσό που θα ξοδέψουν οι διοικούντες και ιδιαίτερα ο (ευρισκόμενος σε δυσχερέστατη θέση) αντιπρόεδρος Γούντγουορντ θα είναι πολύ μεγάλο κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο  αυτό είναι απόρροια της μειονεκτικής θέσης που βρέθηκε λόγω της απουσίας της από το Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουνάιτεντ και  επειδή η Ρεάλ ξέρει εκτός από το να αγοράζει ακριβά να πουλάει εξίσου!

Ο Γούντγουορντ που πέρσι έπεσε στα βαθιά και χειρίστηκε λάθος το μεταγραφικό παζάρι, φέτος για να μην κατηγορηθεί ξανά από τους οπαδούς πως δεν ενεργει αποφασιστικά πλήρωσε ήδη υπερτιμημένα τόσο τον Λουκ Σο όσο και τον Ερέρα που ο Φέργκιουσον με τον Γκιλ τα προηγούμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα είχαν εξασφαλίσει την υπογραφή τους με πολλή άνεση και με λιγότερα χρήματα!

Τώρα ο Ντι Μαρία είναι ακόμη μία απτή απόδειξη πως η παρούσα διοίκηση δεν έχει έναν άνθρωπο που να ξέρει τι ακριβώς οφείλεις να κάνεις για να κάθεσαι άνετα σε μία ηλεκτρική καρέκλα όπως είναι παραδοσιακά το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή της Γιουνάιτεντ. Ο Γούντγουορντ δεν μπορεί να χειριστεί αυτό το βάρος αλλά σε τελική ανάλυση αυτό αφορά τους Γκλέιζερς και τους οικονομικούς διευθυντές της και όχι τους οπαδούς που είτε με πενήντα είτε με ογδόντα είτε με εκατό εκατομμύρια θέλουν τους καλύτερους για την ομάδα τους. Ο Φαν Χάαλ φυσικά θα τον χρησιμοποιήσει για να αλλάξει την επιθετική ληθαργική εικόνα του ωστόσο περισσότερο θα προτιμούσε έναν ακόμη χαφ σαν τον Σβάινστάιγκερ (ή σαν τον Βιδάλ όπως είναι ο κατάλληλος για το παιχνίδι που θέλει ο Ολλανδός)  ή κυρίως έναν κεντρικό αμυντικό σαν τον Χούμελς. Η Γιουνάιτεντ δείχνει ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες να έχασε όλη την αύρα που ακολούθησε τις επιτυχίες στα φιλικά αλλά πάντα όποιοι παρακολουθούν στενά τα πράγματα είχαν εκφραστεί έγκαιρα και είχαν προειδοποιήσει τον Ολλανδό τεχνικό  πως θα ήταν άλλο πράγμα να κερδίζεις την Ρεάλ ή την Λίβερπουλ τον Ιούλιο και άλλο το πρωτάθλημα που πάντα στην Αγγλία είναι μία σκληρή πραγματικότητα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι τραυματισμοί που κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του Ολλανδού στο «Ολντ Τράφορντ» πλην όμως με τον Ντι Μαρία, τον Ρόχο, το Σο και τον Ερέρα  συν όποιον ακόμη  αποκτηθεί, έναν κεντρικό αμυντικό και έναν χαφ η Γιουνάιτεντ θα έχει την δυνατότητα να εμφανίσει μία πολύ καλύτερη ομάδα. Ο Φαν Πέρσι ήταν ακόμη ανέτοιμος και φάνηκε στο Σάντερλαντ, ο Ρούνει με την παρουσία του Ντι Μαρία θα βελτιωθεί σίγουρα, ο Μάτα κάνει καλή παρουσία αλλά μόνο όταν έχει την μπάλα και πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι και χωρίς αυτή στα πόδια.

Η Γιουνάιτεντ φυσικά δεν έχει στόχο το πρωτάθλημα όπως λέει σωστά τώρα ο Φαν Χάαλ αλλά προέχει η επιστροφή της στην τετράδα που θα είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι. Γιατί ακόμη μία  μέτρια σεζόν χωρίς να είναι του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κάνει ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα και αν τώρα πλήρωσε ακριβά αλλά παίρνει τον Ντι Μαρία του χρόνου μπορεί να δίνει ακόμη και τα διπλά και να μη έρχεται ο οποιοσδήποτε καλός σταρ. Αυτός  είναι ο κίνδυνος και ο Φαν Χάαλ το ξέρει όπως και η διοίκηση που για αυτό τον λόγο προτιμά να χρυσοπληρώσει τον (κάθε) Ντι Μαρία για να προλάβει να σώσει μία πολύ δύσκολη παρτίδα! Και αυτό γιατί αν δεν μπει στην τετράδα η χιονοστιβάδα που απειλεί να την πλακώσει, θα είναι η μεγαλύτερη ζημιά για μία ομάδα με 13 τίτλους πρωταθλήματος από το 1993 μέχρι σήμερα!