Μπέρνλι – Τσέλσι (preview)

Λόγια και προβλέψεις τέλος. Ήρθε η ώρα για τις πράξεις. Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο μπαίνει στη «μάχη» της Πρέμιερ Λιγκ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη νεοφώτιστη και πάντα φιλόδοξη Μπέρνλι, η οποία θέλει να δείξει πως επέστρεψε... για να μείνει.



Μπέρνλι – Τσέλσι (preview)

Η δεύτερη σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την επιστροφή του στην Τσέλσι, ξεκινάει σήμερα (18/8).

Οι «μπλε», οι οποίοι θεωρούνται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αντιμετωπίζουν στο «Turf Moor» τη νεοφώτιστη Μπέρνλι, η οποία θα κυνηγήσει την έκπληξη και μία πρόωρη «κηδεία» στους Λονδρέζους, από την 1η αγωνιστική.

Η παράδοση ωστόσο δεν είναι με το μέρος της, καθώς έχει να τους κερδίσει σε ματς πρώτης κατηγορίας από τον Αύγουστο του 1973. Γενικότερα, έχει δύο νίκες απέναντί τους στην Δεύτερη Κατηγορία το 1977 και το 1983.

Το πρόσφατο 2008, οι «κλάρετς» απέκλεισαν στα πέναλτι την Τσέλσι στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ.

Αγωνιστικά νέα:

Μπέρνλι:

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα ξεκινήσει η σεζόν για τους νεοφώτιστους.

Η Μπέρνλι περιμένει πολλά από το καλοκαιρινό της μεταγραφικό απόκτημα, Λούκας Γιούτκεβιτζ, ο οποίος μαζί με τον Ντάνι Ίνγκς, το «βαρύ πυροβολικό» της Τσάμπιονσιπ θα αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» της ομάδας.

Τσέλσι:

Όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «μπλε» αναμένεται να πάρουν το «βάπτισμα» της Πρέμιερ Λιγκ στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στη Μπέρνλι.

Ντιέγκο Κόστα, Σεσκ Φάμπρεγας και Φελίπε Λουίς θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά ωστόσο να μένει στα «πιτς» λόγω προβλήματος στον αστράγαλο. Κάτω από τα δοκάρια της Τσέλσι θα βρεθεί πιθανότατα ο Τιμπό Κουρτουά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρνλι: Χίτον – Τρίπιερ, Νταφ, Σακέλ, Μι – Γουάλας, Μάρνεϊ, Τζόουνς, Μπαρνς – Ινγκς, Γιούτκεβιτζ

Τσέλσι: Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Λουίς – Μάτιτς, Φάμπρεγας, Αζάρ, Όσκαρ, Γουίλιαν – Κόστα