Από την πρώτη μέρα βάζει τη σφραγίδα του

Η εμφάνιση και η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας επί αμερικανικού εδάφους, είναι λογικό να προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Από την πρώτη μέρα βάζει τη σφραγίδα του

Το πρώτο δείγμα ήταν πολύ θετικό αλλά δεν πρέπει να προτρέχουμε για συμπεράσματα αφού ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Σίγουρα η εικόνα της Γιουνάιτεντ δεν θα είναι αυτή. Θα είναι καλύτερη αφού είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες μεταγραφές εκτός των Σο και Ερέρα.

Το ρεκόρ της μεταγραφής του Χουάν Μάτα ίσως σπάσει και στο διπλάσιο αυτό το καλοκαίρι αφού είναι εμφανές ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει βγει στην αγορά για παίκτες όπως ο Βιδάλ και ο Χούμελς. Ο Ολλανδός δεν πρόκειται να συμβιβαστεί χωρίς νέους παίκτες αφού έχει δει τις αδυναμίες της ομάδας αλλά και επειδή κουβαλάει από πίσω του πέραν του σπουδαίου βιογραφικού του, την καθοδήγηση της Ολλανδίας μέχρι και ένα βήμα πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Φαν Χάαλ δεν πρόκειται να αφήσει τη θέση του προπονητή της Γιουνάιτεντ να τον γκρεμοτσακίσει και είναι ξεκάθαρο ότι έχει ήδη βάλει τους δικού του όρους προσπαθώντας να φτιάξει μια ομάδα, η οποία θα γίνει άμεσα ανταγωνιστική. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η πρώτη χρονιά δεν μπορεί να περιλαμβάνει την απαίτηση για τον τίτλο, όχι σαν δικαιολογία ζητώντας πίστωση χρόνου αλλά σαν ξεκάθαρη διαπίστωση, του πόσο μεγάλη ήταν η ζημιά που έπαθε ο επί 20 χρόνια πρωταθλητής σύλλογος της Αγγλίας.

Όμως όποιος παρατηρεί προσεκτικά τα πράγματα, μπορεί να διαπιστώσει διαφορά στη νοοτροπία, ακόμη και των ποδοσφαιριστών. Από την εμφάνιση σε ένα απλό φιλικό ξεμουδιάσματος, στα ιδιαίτερα μαθήματα για τον τρόπο που σουτάρουν στον Αντόνιο Βαλένσια, μέχρι και το γεγονός ότι δεν πήγε ούτε μια εβδομάδα διακοπές μετά το Μουντιάλ, που θα είχε κάθε δικαίωμα. Αντίθετα, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και το 3-5-2 που δοκίμασε στο πρώτο παιχνίδι, είναι ενδεικτικό της εικόνας για την ομάδα που θέλει και την οποία δημιουργεί βάζοντας από την πρώτη μέρα τη δική του σφραγίδα.

Από εκεί και πέρα όταν έρθουν οι παίκτες που θα ενισχύσουν ένα ρόστερ, το οποίο έτσι κι αλλιώς ήθελε ξεσκαρτάρισμα από πέρυσι, θα μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για το που θα φτάσει η Γιουνάιτεντ. Όμως ο μίνιμουμ στόχος είναι δεδομένα να γίνει ανταγωνιστική και να επιστρέψει στην 4αδα του πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.