Η πατρίδα... καλεί τον Σαλάχ!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ καλείται να επιστρέψει στην Αίγυπτο για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία!  



 Η πατρίδα... καλεί τον Σαλάχ!

Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα «kingfut.com» και αναπαράγουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι δεν μπορεί να πάει ενάντια στο νόμο και σύντομα θα αναγκαστεί να γυρίσει στην πατρίδα του για να υπηρετήσει τη θητεία του.

Βάσει νόμου κάθε Αιγύπτιος έχει το δικαίωμα να διαμένει στην Αγγλία μοναχά αν είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ο 22χρονος μέσος είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όμως πρόσφατα o Υπουργός Ανωτάτης Εκπαίδευσης της Αιγύπτου τα απέρριψε!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Σαλάχ δεν έχει «δικαιολογία» να βρίσκεται στην Αγγλία και πρέπει να γυρίσει στη χώρα του για να εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα, τα οποία διαρκούν τρία χρόνια! Στο διάστημα αυτό, οι στρατιώτες δεν έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν εκτός συνόρων, ούτε καλά- καλά να φεύγουν για μεγάλο διάστημα από το στρατόπεδο.

Ήδη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει κανονίσει συνάντηση με τον Υπουργό για να διευθετηθεί το ζήτημα, μια και ενδεχόμενη εξαναγκαστική επιστροφή του ποδοσφαιριστή στην Αίγυπτο θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της καριέρας του.