Μπέρδεμα με το ύψος της ρήτρας του Σουάρες

Η μετατροπή του ποσού από λίρες σε ευρώ, για την παραχώρηση του Λουίς Σουάρες από τη Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα έχει προκαλέσει μπέρδεμα, όπως επίσης και το ύψος της ρήτρας για την μετακίνηση του παίκτη σε ομάδα εκτός Αγγλίας.  

Advertisement
Μπέρδεμα με το ύψος της ρήτρας του Σουάρες

Καθημερινά, τα βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός θα μετακομίσει στο «Καμπ Νου» έναντι 70-80 εκατ. λιρών.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εμπλεκόμενες ομάδες παρουσιάζεται δεδομένη, ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό... θέμα με το ποσό που θα διατεθεί τελικά από τους «μπλαουγκράνα» για να κάνουν τον Σουάρες δικό τους.

Αρχικά, η ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή για μετακίνηση σε ομάδα εκτός Αγγλίας, ανέρχεται στα 75 εκατ. λίρες. Δηλαδή, στα 94 εκατ. ευρώ!

Την ίδια στιγμή, η ρήτρα για ομάδες εντός Αγγλίας, βρίσκεται στα 80 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το τελικό κόστος της μεταγραφής του Σουάρες στους «μπλαουγκράνα», σύμφωνα με τα νεότερα δημοσιεύματα, θα φτάσει στα 80 εκατ. ευρώ και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, έχει διαφορά από τα χρήματα που απαιτούσε η Λίβερπουλ.

Φυσικά, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών, φέρεται να έχει επέλθει οριστική συμφωνία, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο Αλέξις Σάντσες σαν αντάλλαγμα, αλλά το ποσό, θα είναι μικρότερο από αυτό που όριζε το επίσημο συμφωνητικό του παίκτη με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ για την αποδέσμευσή του.