Έχασε από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο!

Μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά το χειρουργείο στο γόνατο ο Λουίς Σουάρεζ επέστρεψε στην  εθνική Ουρουγουάης και τιμώρησε την ποδοσφαιρική αφέλεια των Αγγλων ουσιαστικά στέλνοντας τους εκτός Μουντιάλ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Έχασε από τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο!

Ναι, μπορεί ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι καλύτεροι παίκτες από τον Ουρουγουανό αλλά στην φετινή σεζόν με αυτά που έκανε στην Πρέμιερ Λιγκ και κυρίως με αυτά τα γκολ που έβαλε στο ματς του Σάο Πάολο΄, τους απαιτεί τον τίτλο του κορυφαίου! Και τα δύο τέρματα ήταν κλασσική σφραγίδα της ποιότητας του και μόνο παίκτες τόσο μεγάλης κλάσης μπορούν να τελειώνουν τις φάσεις με τρόπο που μοιάζει απλός αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολος!

Η Ουρουγουάη δεν είχε καταφέρει 44 χρόνια τώρα να κερδίσει ευρωπαϊκή ομάδα στο Μουντιάλ από τον περιβόητο προημιτελικό με την Σοβιετική Ένωση στο Μεξικό το 1970. Τώρα ο Σουάρεζ που πολλοί υπολόγιζαν να μην είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο, με την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση, πολύ πιο ώριμος από το 2010 όπου πρωταγωνίστησε με την «σελέστε» κατάφερε να αποδείξει την αξία του με δύο ονειρικά γκολ!

Οι Άγγλοι δικαιούνται να γκρινιάζουν πως ο διαιτητής δεν άφησε σχεδόν από το ημίωρο με δέκα παίκτες τους Λατινοαμερικάνους, όταν χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκοντίν για την αγκωνιά στο λαιμό του Στάριτζ ωστόσο δεν έχουν καμία άλλη δικαιολογία για την ήττα απέναντι σε μια ομάδα, που έκανε τις λιγότερες πάσες σε νικηφόρο ματς σε Μουντιάλ από το 1966.

Η Αγγλία που βρήκε το πρώτο τέρμα σε Μουντιάλ από τον Ρούνεϊ δεν ήταν κακή και σήμερα αλλά δεν έφτασε σε επίπεδα απόδοσης την πολύ καλή παρουσία της στο Μανάους. Όμως ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και το τρέξιμο απέναντι στην Ιταλία ήταν ένας ομολογουμένως αβάσταχτος φόρος που πλήρωσαν τα «λιοντάρια» και φάνηκε αυτό στο πως ο Στέρλινγκ δεν μπορούσε να τρέξει αλλά και στο πόσο πιο αργό ήταν το τέμπο του ματς.

Η Αγγλία πάντως πληρώνει το ότι στο 1-1 αντί να κλειδώσει το ματς πηγαίνοντας σε παιχνίδι όλα για όλα με την Κόστα Ρίκα την επόμενη αγωνιστική, άφησε τεράστια κενά στην άμυνα πιέζοντας αφελώς για τη νίκη. Και το πλήρωσε. Φυσικά κάποιος άλλος μέτριος φορ και όχι ο ποιοτικός Σουάρεζ από το σημείο που σκόραρε για το 2-1 μπορεί να σούταρε στα πουλιά αλλά αυτή είναι η διαφορά. Η Ουρουγουάη που διασύρθηκε από την Κόστα Ρίκα του Κάμπελ ξαφνικά με τον Σουάρεζ ήταν βγαλμένη από τις μέρες της κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα το 2011. Και αυτό είναι κάτι το ανεκτίμητο, το να διαθέτεις δηλαδή τον κορυφαίο αυτή την ώρα παίκτη στον πλανήτη!