Αρνείται τα πάντα το Κατάρ

Απάντηση στο δημοσίευμα της «Sunday Times» έδωσε η επιτροπή του Κατάρ, που είχε αναλάβει να πάρει την ευθύνη ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022, ισχυριζόμενη πως το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.



Αρνείται τα πάντα το Κατάρ

Μάλιστα, τόνισε πως συνεργάζεται με τον επικεφαλής ερευνητή της FIFA, Μάικλ Γκαρσία, για να αποδείξει την αθωότητά της, λίγες ώρες μετά την πληροφορία πως ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιμ Μπόις, δήλωσε ότι θα στηρίξει τη διαδικασία νέας ανάθεσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αν τελικά αποδειχθούν, όλα όσα εμφανίζεται να έχει κάνει υπογείως ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή του Κατάρ είχε πάντα τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας και ακεραιότητας για την επιτυχή προσπάθεια να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022.

Αναφορικά με τις τελευταίες καταγγελίες από τους «Sunday Times», θέλουμε να πούμε ξανά ότι ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ δεν έπαιξε κανέναν επίσημο ή ανεπίσημο ρόλο στην πρόταση που καταθέσαμε. Όπως γίνεται με κάθε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, η ομάδα μας έπρεπε να πείσει τον κύριο Μπιν Χαμάμ για τα πλεονεκτήματα της προσφοράς μας.

Συνεργαζόμαστε πλήρως με τον κύριο Γκαρσία και την εν εξελίξει έρευνά του και παραμένουμε τελείως αισιόδοξοι πως μετά από αυτό θα φανεί πως το Κατάρ θα φιλοξενήσει την διοργάνωση μετά από μια δίκαιη πρόταση.

Μετά τα σημερινά άρθρα των εφημερίδων αρνούμαστε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες. Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της προσφοράς του Κατάρ, με τους δικηγόρους μας να έχουν αναλάβει το θέμα. Κερδίσαμε την ευθύνη ανάθεσης της διοργάνωσης γιατί παραδώσαμε την καλύτερη προσφορά και γιατί είναι ώρα για την Μέση Ανατολή να φιλοξενήσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πηγή: www.coppa.gr